2022.04.26. 09:50:00 6121 216

A méret a lényeg! Így válassz szőnyeget a különböző helyiségekbe
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy új szőnyeg nagyszerű módja annak, hogy feldobjuk az adott helyiséget, melegséget és némi színt adhatunk általa a szobáknak. Akár a nappaliba, akár az étkezőbe vagy esetlegesen a hálószobába keresel szőnyeget, minden helyiség egyedi méretű szőnyeget igényel.

Színes keleti szőnyegek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színes keleti szőnyegek

Nagyon fontos, hogy csak berendezett helyiségbe vásároljunk szőnyeget, mivel bútorokat utólag már nehézkes lesz találnunk hozzá. A szőnyeg méretét pedig fő szabály szerint a bútorok elhelyezkedése fogja legfőképpen meghatározni. Gondoljunk csak az elakadó széklábakra vagy a billegő szekrényekre! Ezek a problémák egy kis odafigyeléssel megelőzhetők!

Így válassz szőnyeget a különböző helyiségekbe!

A szőnyeg nagy méretű, zárt térben akkor a legesztétikusabb, ha a falaktól körbe 45 cm-nyit, míg kisebb terekben 20 cm-nyit szabadon hagy a padlófelületből. De mi a helyzet akkor, ha tovább árnyaljuk a képet?

Konyha

A korábban szőnyegmentes zóna ma már nincs annyira kihasználva, mint nagymamáink idejében, így már nem annyira az ördögtől való szőnyeget borítani a járólapjára. Eredetileg folyosói futószőnyeg is kerülhet a konyhabútor elé annak teljes hosszában, ráadásul a mozgalmas minták remekül passzolnak a modern berendezéshez. A rongyszőnyeg pedig a lehető legpraktikusabb választás: könnyen mosható és rendkívül tartós.

Étkező

A szőnyeg ideális esetben minden oldalon 60-60 cm-t túllóg az étkezőasztalon. Ha nincs elég hely ahhoz, hogy az étkezőgarnitúra összes darabjának minden lába ráférjen a szőnyegre, akkor törekedjünk arra, hogy minden oldalról legalább két láb rajta legyen. Így még mindig kényelmesen kihúzhatjuk a székeket a bosszantó elakadást elkerülve.

Nappali

Akárcsak az étkező esetében, a szőnyegnek elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a dohányzóasztal és a kanapé elülső lábai a szőnyegen legyenek. A legrosszabb megoldás az aprócska szőnyegek használata, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet a helyiségben egynél több szőnyeg!

Fürdőszoba

A mosdókagyló és a kád előtt elhelyezett szőnyegek a dekorációs funkción túl, védik a talpunkat a hideg járófelülettől. Ez okból ezek a szőnyegek minden háztartás alapdarabjait képezik. Itt a méret helyett a puhaság is sokat nyom a latba.

Hálószoba

Az optimális méretű hálószoba szőnyeg elég széles ahhoz, hogy le tudjunk rá lépni, amikor felkelünk az ágyból, azaz az ágy két oldalán 40-45 cm-rel nyúljon túl azon. A szőnyegnek nem kell teljesen végig nyúlnia az ágy hossza alatt – az ágy fejtámlája felől kihagyható úgy akár 45-55 cm is.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

És Te hogy szereted? – Így egészséges a banán!

Van, aki úgy szereti, ha még szinte ropog, olyan kemény és zöld. Mások maradnak arany középúton, és a szép sárga színt részesítik előnyben. Megint mások meg sem eszik, amíg nincs rajt néhány barna folt. És akad, aki akkor van megveszve érte, ha már szinte folyik. De mégis, hogyan a legegészségesebb a banán?

Soha többé piszok! – Így lesz tisztább a kerti munka a körmöd számára is!

A kertben való kapirgálás, ásás, ültetés, gyomlálás sokaknak a relax és a kikapcsolódás egyik fajtája, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Egyrészt megmozgat, az egész napos üldögélés, álldogálás után jól esik guggolni, hajolni, jönni, menni. Másrészt a madárcsicsergés, a szellő susogása, a tudat, hogy amit most teszünk, abból néhány hét, hónap alatt milyen finomságok születnek majd, a lelkünket is simogatja.

Könnyű narancskrémleves, melegen vagy hidegen

Ha a narancsra gondolunk, akkor az első szó, ami eszünkbe juthat, az a C-vitamin. Azonban ez a pompás gyümölcs sokkal többet is kínál számunkra az immunrendszert erőteljesen támogató C-vitamin-tartalomnál. Tartalmaz olyan anyagokat is, melyek megelőzhetik vagy késleltethetik a krónikus betegségeket – ilyenek a kálium és a foszfor. Fogyasztásával megakadályozható a kiszáradás, elősegíti az emésztést, segít a méregtelenítésben, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a hasi zsírt. Érdemes a sokak által kedvelt és bevett reggeli rituálévá formálódott narancsléfogyasztás mellé beékelni néhány új receptet is. Például egy finom narancskrémlevest.