2015.02.19. 18:05:59 8830 322

A méregtelenítéstől az allergia megszűnéséig fitoterápiával
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kora tavaszi szezon éppen alkalmas a szervezet méregtelenítésére. Ezt természetesen célirányosan a legjobb elvégezni, szakértő segítségével. Fitoterapeuta (azaz gyógynövény) szakértőnk gondolatait olvashatod a kora tavaszi méregtelenítésről, sőt, kérdéseiddel is megkeresheted.

Gyógynövény olajok, kivonatok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyógynövény olajok, kivonatok

Mottóm: „Ha a testünk megkapja a megfelelő tisztítást és táplálást akkor képes önmagát regenerálni.” Fitoterapeutaként szerzett tapasztalataim alapján fogalmazódott meg bennem a fenti gondolat.

Milyen méreganyagok gyűlhetnek fel a szervezetben?

Minden egészségügyi probléma mögött fellelhetők a méreganyagok (toxinok). Ezek négy nagy csoportba sorolhatók:

  • élettelen: pl. vegyi anyag , peszticid, nehézfém
  • élő anyagok: pl. baktérium, gomba , vírus, parazita
  • érzelmi toxinok pl. stressz, düh, szorongás, félelem
  • anyagcsere probléma: pl: kazein, glutén, zsíranyag

Ezeknek a toxinoknak a feltérképezése túl azon, hogy izgalmas, érdekes feladat nagyon hasznos is.

Amikor személyre szabottan elkészül a feltérképezés, szépen kibontakozik, hogy melyik szervrendszer a terhelt, mivel terhelt, hol kell kivezetni a méreganyagot és melyik szervet kell védeni. Ez például a kínai öt elem tana szellemében is történhet.

Nézzünk egy példát.

Allergiások méregtelenítse

Február, március ideális időpont a méregtelenítés elkezdésére azoknak, akik allergiás problémával küzdenek.

Nagyon fontos kideríteni milyen anyagok allergizálnak a testben. Az okot kell megkeresni. (Mitől vagyunk allergiásak? - ez a fontos kérdés, és nem az, hogy mire.)

A két leggyakoribb ok: az élettelen anyag felhalmozódása és a tökéletlen anyagcsere, ami túl sok nyákképződéshez vezet. Ez aztán egy sor problémát indíthat el, nemcsak allergiát.

A túl sok nyák jó táptalaj a kórokozóknak, túlzott nőgyógyászati folyást válthat ki, emésztőrendszerben híg, többszöri széklet, bőr problémákat okozhat és még sorolhatnánk. Egy időben elvégzett, személyre szabott méregtelenítéssel csökkenhet a tünet, vagy akár el is maradhat. Tehát a fenti mottóra visszautalva, a megfelelő tisztítás után, a szervezet képes lehet önmaga regenerációjára.

Kérdéseddel fitoterapeuta szakértőnkhöz is fordulhatsz

A cikket írta: Kissné Pap Márta, Győr

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...