2017.05.22. 10:56:21 10682 283

A (majdnem) mindent tudó szájvíz – Erre használd még a szájöblítésen kívül
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Aki igazán alapos, és maximálisan oda szeretne figyelni a szája, fogai egészségére, az a fogkefe mellett rendszeresen használ fogselymet is. Aki pedig még ennél is alaposabb szeretne lenni, az nem hagyja ki a szájvíz használatát sem. De gondoltad volna, hogy ez a mentolos „lötty” másra is jó még a szájápoláson kívül?

Szájvíz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szájvíz

A szádon kívül a bőrödön, a lábadon, a hónaljadon is használhatod az öblítővizet. De ha gondolod, akár a hajadra is kenheted.:-) Méghozzá így!

Erre használd a szájvizet…

... a hajadon

1:9 arányban keverd össze vízzel a szájvizet, és a samponos mosás, illetve a sampon kiöblítése után tedd a keveréket a hajadra. Ne öblítsd ki, hanem gyengéden masszírozd be a fejbőrödbe, hajadba, és hagyd hatni. Szép fényt kölcsönöz a hajkoronádnak, és korpa ellen is hatásos.

... a hónaljadon

Otthon maradt a dezodorod, vagy kifogyott és persze megint elfelejtettél venni? Nincs baj, ha van kéznél a szájvizedből! Tegyél egy keveset egy vattapamacsra, és kend át vele a hónaljadat! Amellett, hogy csökkenti az izzadást, még friss érzetet, illetve illatot kölcsönöz!

... a lábfejeden

Házi pedikűr, a szájvized segítségével? Bizony, van ilyen! Keverj össze egyforma arányban ecetet és szájvizet, és áztasd a keverékben a lábaidat nagyjából negyed órán keresztül. A fürdőztetés után alaposan dörzsöld meg a lábad, talpad, és szinte jobb lesz, mint új korában.:-) A bőrkeményedések eltűnnek, és a száraz bőr is a múlté lesz. A körömgombától szenvedők egy hétig naponta ismételjék meg a fürdőt, 3 percig érdemes áztatni a problémás részt.

... a bőrödön

Gondoltad volna, hogy az enyhébb véraláfutásos sérülések is eltüntethetőek, de legalábbis halványíthatóak a szájvizeddel? Tegyél belőle egy keveset egy vattapamacsra (csak az alkoholtartalmú szájvíz a jó) és kend át vele a foltot néhányszor. Néhány perc alatt a folt kivilágosodik!

... a szádban

Nem a hagyományos használati módra gondolunk! Valójában nem is, vagyis nem csak a szád higiéniájáról van szó, hanem annak ápolására szolgáló fogkefédéről is. Azt az apró kefét 3 havonta illene cserélni, ám ez sokszor elmarad. Még hetekig használjuk és már nem is lehetne. Kicsit meghosszabbíthatod az élettartamát, illetve megszabadíthatod a kórokozóktól, szennyeződésektől, ha hetente egyszer, egy-egy éjszakára egy kis szájvízbe áztatod.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...