2015.03.18. 08:45:28 7019 271

A magyar borokat népszerűsíti a Lidl külföldön
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Több mint száz magyar borászat közel 540 féle borát mutatta be a Lidl Magyarország hét ország Lidl képviselőinek az áruházlánc által második alkalommal megrendezett Wine Expo 2015 Hungary keretében - tájékoztatta a Lidl Magyarország Bt. az MTI-t.

Tokaj borvidék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tokaj borvidék

A közlemény szerint az expo - a kormányzati törekvésekkel összhangban - elősegíti a magyar borok Európán belüli népszerűsítését, exportját és a gazdasági növekedést. Kiemelten fontos, hogy a kiváló minőséget képviselő kisebb családi és kézműves pincészetek is lehetőséget kapjanak megjelenni a külföldi piacokon - írják.

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke a közlemény szerint kiemelte: tavaly várakozásokon felül alakult az értékesítés, az éves borexport negyedét, mintegy 800 ezer palackot az esemény napján rendeltek meg. A múlt évben 41 magyar pincészet 56 féle borából mintegy 3,1 millió palackot adtak el hat európai országba - tette hozzá.

A közlemény idézi Magyar Leventét, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkárát, aki elmondta: 2015 a magyar agrárexport felfuttatásának éve lesz, ezért különösen örülnek a Lidl Magyarország kezdeményezésének, amelynek segítségével számos európai országban megjelenhetnek a magyar borok. Az államtitkár a közlemény szerint kiemelte a Lidl beszállítói programját, amelynek köszönhetően 60 százalék felett van a magyar termékek aránya az áruház teljes kínálatában.

A Wine Expo sikerét jelzi, hogy az idei évben megduplázódott az érdeklődők száma, hat ország, Nagy-Britannia, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Bulgária és Románia képviselői kóstolhatták végig azt a majdnem 540 féle bort, amelyből kiválaszthatták, melyek jelenjenek meg országaik áruházainak polcain - olvasható a tájékoztatásban.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...