2015.05.30. 11:00:25 11116 310

A madárijesztő már a múlt! - Avagy mire jó egy kiszuperált CD?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Madárcsicsergésre ébredni csodálatos dolog. Madarakat csodálni, miközben szabadon repdesnek a kék égen, felemelő érzés. Ám madarakat rajtakapni, amint épp a gondosan ápolt gyümölcsfáink, bokraink gyönyörű termését csócsálják! Na, az viszont több, mint bosszantó.

Madarak ellen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Madarak ellen

Nem szép dolog az irigység…

... de azért madarakkal nem osztozkodnánk! Akinek kertje van, az biztos találkozott már olyan madárral, aki épp a legédesebb, legérettebb, legszebb gyümölcsöt lopta el valamelyik fáról vagy bokorról. Az adott pillanatban talán néhány „Hess-hess!” felkiáltással megoldható a dolog. De mégsem állhatunk kint egész nap a kertben, hogy elzavarjuk az illetéktelen behatolókat!

A madárijesztő sem rossz, de mi tudunk jobbat!

Habár már lassan elavulttá válik, azért még biztos akad otthon mindenkinél elfekvőben néhány használaton kívüli CD vagy DVD, ami már túl régi, vagy túl karcos ahhoz, hogy eredeti funkcióját betöltse. Nos, ezeket húzd rá egy –egy zsinórdarabra, úgy, hogy a fényes felük legyen kifelé, hogy szépen megcsillanjon rajt a Nap fénye, és aggasd fel őket a fákra, bokrokra. Figyeld meg, hogy még a legbátrabb „szárnyasok” sem merészkednek a gyümölcsfák vagy –bokrok közelébe.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...