2015.05.30. 11:00:25 9758 310

A madárijesztő már a múlt! - Avagy mire jó egy kiszuperált CD?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Madárcsicsergésre ébredni csodálatos dolog. Madarakat csodálni, miközben szabadon repdesnek a kék égen, felemelő érzés. Ám madarakat rajtakapni, amint épp a gondosan ápolt gyümölcsfáink, bokraink gyönyörű termését csócsálják! Na, az viszont több, mint bosszantó.

Madarak ellen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Madarak ellen

Nem szép dolog az irigység…

... de azért madarakkal nem osztozkodnánk! Akinek kertje van, az biztos találkozott már olyan madárral, aki épp a legédesebb, legérettebb, legszebb gyümölcsöt lopta el valamelyik fáról vagy bokorról. Az adott pillanatban talán néhány „Hess-hess!” felkiáltással megoldható a dolog. De mégsem állhatunk kint egész nap a kertben, hogy elzavarjuk az illetéktelen behatolókat!

A madárijesztő sem rossz, de mi tudunk jobbat!

Habár már lassan elavulttá válik, azért még biztos akad otthon mindenkinél elfekvőben néhány használaton kívüli CD vagy DVD, ami már túl régi, vagy túl karcos ahhoz, hogy eredeti funkcióját betöltse. Nos, ezeket húzd rá egy –egy zsinórdarabra, úgy, hogy a fényes felük legyen kifelé, hogy szépen megcsillanjon rajt a Nap fénye, és aggasd fel őket a fákra, bokrokra. Figyeld meg, hogy még a legbátrabb „szárnyasok” sem merészkednek a gyümölcsfák vagy –bokrok közelébe.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

Kreatív képzelet. Használj terméseket!

Nagyon hirtelen változott az időjárásunk szinte szélsőségesen hidegre. Mit mondjak, nem esik jól, és szerintem ez mindenkit meglehetősen kellemetlenül érint. Fázósan húztuk össze a meleg pulcsit, mellényt magunkon az elmúlt napokban és dideregtünk a hideg szélben. Ez azonban nem tántorított el bennünket a nagyobb sétáktól. Friss levegőn bandukolva óhatatlanul is szemünk elé kerülnek az ősz jellegzetességei, a különböző termések. Különös vonzalommal nyúlunk utánuk, de hazaérve olykor hetek múlva vesszük észre, hogy ott hevernek valahol. Ne hagyjuk őket veszni, elképesztő érdekességeket készíthetünk belőlük a hideg estéken.