2018.04.16. 11:00:27 10417 256

A lego örök! – Maradjon tiszta is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan még csak a 2. életévét bűvöli a gyerkőcünk, szerintem hamarosan eljön az a korszak, ami minden gyermek életében elérkezik, legyen kisfiú vagy kislány. Nem, nem az oly’ rettegett dackorszakról beszélek (az már mondjuk megérkezett:-)), hanem arról, amikor elkezd alkotni. Méghozzá legóból!

Lego - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lego

És bizony, ilyenkor a szülők is második gyerekkorukat élik, hiszen minden nap, minden héten együtt alkotnak valami újat, valami még jobbat az apró kockák segítségével. Azt hiszem, így volt ez már a mi szüleinknél is, vagyis ők is boldogan kucorodtak le mellénk a szőnyegre egy lego-partira:-). És amikor azt írtam a címben, hogy a lego bizony örök, akkor nem csak arra gondoltam, hogy a legozás iránti szenvedély egy generációkon átívelő szenvedély, hanem arra is, hogy abban egyáltalán nincs semmi meglepő, ha egy-egy készletet a gyerkőcök megörökölnek a nagyobb testvérektől, unokatestvérektől, szülőktől, sőt, esetleg nagyszülőktől is. Persze, az idő vasfoga azért ezeket is megviseli, némelyik darab bizonyára furcsa kalandokba keveredik, megjár füvet, fát, homokozót, sarat, elbújik az ágy, szekrény mögé, így jócskán szed magára port, koszt. De hogy lesz újra tiszta?

Tuti tipp, hogy a lego újra csillogjon!

Ha időmilliomos vagy és emellett rendkívül türelmes, elkezdheted egyenként megmosni a kis kockákat. (Hát persze, hahaha…:-)!) De ha gyors és viszonylag egyszerű megoldásra van szükséged, akkor tedd a legokat egy mosózsákba, ennek híján egy cipzárral lezárható kispárnahuzatba, és dobd be a következő mosással együtt a mosógépbe. (A kiválasztott program persze inkább alacsonyabb hőfokú legyen!) Ha végzett a gép, szárítsd az „építőelemeket” a radiátoron, vagy egy asztalon, egy törölközőre kipakolva.

Amire ügyelj!

  • A zsák, huzat, amibe a legok kerülnek, jól zárható legyen, nehogy véletlenül egy-egy darab elkallódjon a gépben, meghibásítva azt.

  • A legokat inkább más ruhákkal együtt mosd, soha ne egyedül. Utóbbi esetben kénytelen leszel kihagyni a centrifuga programot, nehogy a kis játékszerek nekiütődjenek a mosógép dobjának, károsítva ezzel a gépet és a saját „testi épségüket” is.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...