2016.07.01. 17:35:26 15376 321

A legcukibb vidra mama és vidra bébi: imádnak együtt úszkálni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A menyétfélék családjába tartozó vidrák eszméletlen cukik és gondoskodóak, ezáltal nagyon szeretetreméltó kis állatkák. Tudtad, hogy a tengeri vidrák alvás közben például egymás mellső lábaiba kapaszkodnak, nehogy véletlenül elsodródjanak egymástól, így pontosan úgy néznek ki, mint akik fogják egymás kezét. Az anya tengeri vidrák pedig szó szerint a pocakjukra teszik és átölelik a csemetéiket. Olvadozunk ezektől a videóktól!

Tengeri vidrák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tengeri vidrák

A vidraanyák olyan gondoskodóak, hogy még a kis árva vidrákat is szívesen befogadják. Amikor ételért indulnak, előtte gondosan moszatokkal betekerik kicsinyeiket, nehogy elvigye őket az áramlat. Ráadásul, ha elpusztul a kicsi, még utána is képes napokig gondozni, hozni-vinni, betakargatni és tisztogatni. :( Ez aztán az anyai szeretet.

Az újszülött tengeri vidra alszik a mamáján

A tengeri vidrák egyébként a Csendes-óceán északi részén élnek főként, mára már jelentősen megcsappant a számuk, mivel bundájuk miatt vadászták őket. A vidrák úgynevezett tutajokban pihennek, ekkor összekapaszkodnak, egyébként csoportosan élnek. Külön a nőstények és külön a hímek. Párzáskor a hímek gyakran véresre harapdálják a nőstény orrát.

Tengeri vidrák, ahogy "fogják egymás kezét"

Az európai vidrát csak éjszaka lehet tetten érni, tudniillik akkor vadászik, napközben inkább alszik, pihenget a vízparton ásott kotorékában. A tengeri vidrákkal ellentétben, magányosan élnek. Jól tud úszni, és a vízben halászni, de inkább szárazföldi emlős. Sajnos Ő is veszélyeztetett faj, hazánkban a fokozottan védett státuszt kapta.

VidraVidra

Szórakoztató kis állatok lehetnek ők is, ugyanis már többször sikerült szánkózó vidra családokat megfigyelni, akik a hasukon csúsztak a hóban a vízparton. :)

Cuki vidra videó összeállítás

Forrás: wikipedia.org, youtube.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...