2016.10.24. 18:24:51 16375 320

A kis étkezőknek is megvan a varázsa – Ötletek, hogyan legyen stílusosabb!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Enni együtt jó. Egy hangulatos kis sarokban pedig még jobb lehet az élmény, tehát akkor se add fel az étkező iránti vágyad, ha tényleg csak kis helyet tudtok szentelni neki. Körültekintő elrendezéssel, bútorválasztással és minimális dekorációval pedig egészen varázslatos kis helyet teremthetsz. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, amivel a maximumot hozhatod ki és stílusos lesz a pici étkező is!

Reggeliző pult - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reggeliző pult

Te is lehetsz a pici terek avatott szakértője, most az étkeződhöz adnánk pár ötletet, melyekkel tökéletesen kihasználhatod a rendelkezésedre álló teret, úgy, hogy közben stílusos is lesz az újonnan kialakított tér.

1. Áttetsző székek – a legújabb trend

Az áttetsző székekkel sokkal szellősebbnek fog hatni a tér. Tükörrel is nagyíthatod optikailag a rendelkezésedre álló helyet.

Kicsi étkező | Fotó via pinterest.comKicsi étkező | Fotó via pinterest.com
Kicsi étkező | Fotó via pinterest.comKicsi étkező | Fotó via pinterest.com

2. Csak a legszükségesebbek

Ha csak ritkán járnak nálatok vendégek, akkor a falhoz tolhatjátok az asztalt, s ha jön valaki kijjebb húzzátok, és széket is csak igény szerint visztek oda. Jó meg oldás lehet egy pad is.

Kicsi étkező | Fotó via pinterest.comKicsi étkező | Fotó via pinterest.com

Világos színek

A világos színektől sokkal nagyobbnak fog tűnni a tér, szellősebbnek a szoba. A kör alakú asztalt is jól körbe lehet ülni, ám, ha tényleg nagyon pici a tér, akkor nem ajánlott, mert nem lehet a falhoz tolni.

Kicsi étkező | Fotó via pinterest.comKicsi étkező | Fotó via pinterest.com

Asztal alá betolható székek

Amikor nem használjátok, akkor nem foglalja el feleslegesen a teret.

Kicsi étkező | Fotó via pinterest.comKicsi étkező | Fotó via pinterest.com

Kinyitható asztal, szőnyeg

Ha ketten vagytok, összecsukva használjátok, ha négyen, akkor kinyitjátok. Egy kis szőnyeg jelölheti az étkező helyét, amivel a konyha vagy a szoba többi részétől elválasztjátok.

Kicsi étkező | Fotó via pinterest.comKicsi étkező | Fotó via pinterest.com

Reggeliző pult

Egy bárpult jellegű kis asztal, két bárszékkel szinte mindenhova elfér, így végső megoldásként ezt alkalmazzuk. Nagyon modern, és kis helyeken a legpraktikusabb.

Reggeliző pultReggeliző pult

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

Kreatív képzelet. Használj terméseket!

Nagyon hirtelen változott az időjárásunk szinte szélsőségesen hidegre. Mit mondjak, nem esik jól, és szerintem ez mindenkit meglehetősen kellemetlenül érint. Fázósan húztuk össze a meleg pulcsit, mellényt magunkon az elmúlt napokban és dideregtünk a hideg szélben. Ez azonban nem tántorított el bennünket a nagyobb sétáktól. Friss levegőn bandukolva óhatatlanul is szemünk elé kerülnek az ősz jellegzetességei, a különböző termések. Különös vonzalommal nyúlunk utánuk, de hazaérve olykor hetek múlva vesszük észre, hogy ott hevernek valahol. Ne hagyjuk őket veszni, elképesztő érdekességeket készíthetünk belőlük a hideg estéken.