2019.12.16. 17:49:31 9122 286

A karácsonyfa állításának titkai – Tippek, hogy a fa a helyére kerüljön
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már csak néhány nap, és itt a karácsony, vele a sürgés-forgás, sütés-főzés, ajándékcsomagolás, fadíszítés. Apropó, fadíszítés! És a faállítással mi a helyzet? Minden évben simán megy, vagy éppen ez minden alkalommal egy stresszforrás, hogy jó helyre kerüljön, stabilan álljon és így tovább?

Karácsonyfa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyfa

Annak, akinek ez rutinfeladat, szerencséje van, viszont jópáran megküzdünk ilyenkor az évben a fával, a talppal meg az elemekkel! A brigitte.de jóvoltából adunk néhány tippet, hogy könnyebben vedd az akadályokat!

A szállítás

Ha autó tetőcsomagtartóján szállítod, lehetőség szerint a fa csúcsa hátrafelé nézzen! Fontos, hogy fogd össze az ágakat hálóval vagy kötéllel, hogy az ágak ne sérüljenek!

A tárolás

Lehetőség szerint hűvös helyen tárold a fádat, mondjuk pincében, hűvös garázsban. A végéből vágj vissza egy picit és állítsd egy kis tálkába, amit vízzel töltesz meg!

A talp

Fontos, hogy a fa magasságához, súlyához, alakjához is passzoljon a tartód. Ha lehet, olyan tartót válassz, amiben lehetőséged van öntözni a fát! A fenyő szereti a vizet, 3 naponta 1 litert szívesen „elkortyolgat”.

A hely

A lakás egy kevésbé „forgalmas” helyét válaszd ki a fa számára, így kevesebb az esély, hogy eldőljön a fa, mert valaki nekimegy. Akár ki is kötheted valamihez a fádat, hogy biztos a helyén maradjon. Ha lehet, a bútoroktól, fűtéstől is maradjon távol. Esetleg az ablak közelébe is kerülhet, hogy néha friss levegő is érje!

Az időpont

Lehetőleg a díszítés napján, jobb esetben éppen a folyamat előtt közvetlenül kerüljön be a fa a helyére! Ám ha lehetőséged van, rá, még a tárolóban bonts ki a fát, hogy ágak szépen visszaálljanak a helyükre!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...