2015.08.11. 14:30:18 7650 201

A karabiner 8 új élete a háztartásban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hegymászók egyik kedvelt eszköze a karabiner, amit a háztartásban többféleképpen is újrahasznosíthatunk. Nagyon praktikus, és különböző méretekben is lehet kapni. Gyakorlatilag bármit összefűzhetsz vagy felakaszthatsz a segítségével. Lássuk, mi mindenre jó!

Karabiner - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karabiner

Ceruzatartó!

Karabinerrel fellógatható ceruzatartók, amit akár másra is használhatsz. Cserélgetheted és bővítheted is az igényeid szerint.

Hajgumiknak

Ha mindig elvesznek a hajgumik, akkor ez egy szuper helytakarékos megoldás.

A táskáidnak

Ha tömöd őket a szekrénybe, előbb utóbb tönkre mennek. Megtörik a fülük és kopnak is. A karabinerekkel viszont egyszerűen, lógatva tárolhatod a kedvenc táskáidat.

Az autóülésre

Két karabinerrel felszerelhetsz az autóülés támlájára egy szórakoztató szettet a gyerekeknek.

Az öveknek

Az összes öv egy helyen, fellógatva a szekrényben, hogy könnyen megtaláld őket.

Kábeleknek

Utálatos egy dobozból előszedegetni és kibogozni a kábeleket. A telefonkábeleket feltekerheted és ráfűzheted egy karabinerre, majd akaszd fel őket!

Teregetéshez

Ha a teregetéshez használt zsinórt nem szeretnéd mindig kifeszítve látni, kösd az egyik végét egy karabinerhez és úgy csatold a falon lévő hurokba.

Kulcsoknak

Ha több szettet is használsz, a szorosan összetartozókat tedd egy kulcskarikára, és a kulcskarikákat fűzd egy karabinerre. Ha valamikor csak egy kulcscsomót vagy csak egy kulcsot akarsz vinni magadról, könnyebb lesz a karabinerről leszedni.

Szatyroknak

A bevásárló szatyrokat is gyűjtheted és tárolhatod egy karabiner segítségével.

Hátizsákokra kötelező

A hátizsákokra akár egy extra táskát is rácsatolhatsz egy karabiner segítségével, vagy a baseball sapkádat és a cipődet is hozzácsatolhatod, így nem foglal benne helyet.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.