2021.07.01. 15:07:02 9860 253

A hosszú élet titka - meddig élhetünk?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Örök téma a társadalomban az örök élet vagy legalábbis a nagyon hosszú élet titka. A “bölcsek köve” ugyan még nem létezik, de rengeteg kutatás, tanulmány készült arról, hogy mitől függ meddig él az ember. Valamint arról is, hogy mik a fizikai (biológiai) határaink – mi a vége, meddig élhetünk.

Hosszú élet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hosszú élet

Gyerekként tisztában vagyunk vele, hogy nyilván száz évig fogunk élni, esetleg ezer. Később kezd tisztulni a kép, és beérjük már a 99 évvel is, idővel pedig jócskán lejjebb adunk az igényből. A tapasztalatok rákényszerítenek némi ésszerűségre. Pedig a 100 év nem is olyan elrugaszkodott – még ha az ezer az is. De mi a maximum? Mi legyen a kitűzött cél? Mi az, amit a legoptimálisabb esetben még elbír a test?

Egy indonéz asszony a maga 147 évével igen erős csúcstartó volt, ám ezt a közel sem annyira megbízható dokumentációk miatt kétkedve érdemes fogadnunk. Azonban orvoskutatókat is foglalkoztat a téma, ők a vérsejtszámok módosulását követve igyekeznek megállapítani a szülinapi plafont. Ugyanis bizonyos nézetek szerint ettől, azaz a szervezet ellenálló képességétől függ, hogy mennyit élhetünk. Persze, ha a hirtelen bekövetkező egyéb körülményekkel, mint például baleset, nem számolunk.

A 147 közel jár a becsült maximumhoz

Vérsejtszám alapján vizsgálták, hogy mikor kezd a szervezet leépülni, mikor várhatóak a súlyosabb betegségek, és rendbe tud-e jönni, illetve mennyire nehezen épül fel a szervezet egy-egy egészségügyi kihívást követően. Ebből következik, hogy ezt a védekezési határt kell minél inkább kitolni ahhoz, hogy a maximális kort elérjük. A kutatások alapján nagyjából 120 és 150 év között van a leélhető évek plafonja, tehát az indonéz asszony igencsak a maximumot hozta ki a szervezetéből.

Valóban jó-e az örök élet?

Ezzel legalább annyi filozófus, művész, kutató és hétköznapi ember foglalkozott már, mint ahány az örök élet titkát kutatta. Aki igazán sokáig él, akár csak ha a kilencven és száz év közötti korosztály kérdezzük, sokszor azt meséli, egy idő után elfogynak körüle szerettei, az ismerősei, és kortársai sincsenek igazán. Ekkor, ha nincs körülöttünk egy népes család, akihez kimondottan közel állunk, igen magányossá válhat az élet. Tehát rendkívül sokáig vagy akár örökké élni, valószínűleg szintén csak többen, együtt érdemes, hiszen az ember társas lény.

Forrás: Dívány

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...