2015.08.03. 08:36:22 6286 180

A hét második felében visszatér a kánikula
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő napokban még többfelé lehetnek záporok, helyenként zivatarok is, utána viszont újabb kánikulai napok következnek, ismét több helyen 38 Celsius-fok körül alakulnak a napi maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzéséből.

Zivatar - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zivatar

Hétfőn napközben többórás napsütésre lehet számítani, a déli óráktól viszont ismét többfelé várható zápor, zivatar. Néhol az ország középső harmadában heves zivatar is kialakulhat felhőszakadással, jégesővel. A Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon kevésbé valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-20 fok között, a legmagasabb 27-33 fok között alakul.

Kedden a sok napsütés mellett délután lehet néhol zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-20 fok várható. Napközben 30-35 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is sok napsütés várható. A Dunántúlon lehet helyenként zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 16-21, a maximumhőmérséklet 31-35 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken sok napsütésre van kilátás, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap 17-22 fok között alakul. Csütörtökön napközben 33-37, pénteken 34-38 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap felhőtlen lesz az ég, száraz idő várható. Helyenként megélénkülhet a szél. A "leghidegebb órákban" szombaton és vasárnap is 18-23 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok szombaton 34-38, vasárnap 33-37 fok között lesznek – olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...