2021.03.17. 13:00:00 7373 212

A formás láb nem csak álom: 4 gyakorlatunk is van rá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Halihó, tavasz! Halihó, csini szoknyák! Az időjárás enyhülésével a szekrény mélyére kerülnek az ormótlanabb darabok, míg egyre inkább a lengébb ruhák kerülnek előtérbe. Hogy az időszerű lábgyanta után még elégedettebben pillanthassunk lábainkra, tegyük formásabbá az idomainkat!

Formás lábak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Formás lábak

A tónusos láb kisebb-nagyobb munkával, de mindegyikünk számára elérhető. Kifogások gyártása helyett fogadjuk el, hogy a bárhol végezhető, saját testsúlyos edzés ugyanolyan hatékony lehet az állóképesség és az erő növelésében, mint a súlyzókkal végzett gyakorlatok:

1. Guggolás ugrással

A csípőszélességednél picit szélesebb terpeszben állj, térdek és lábfejek nézzenek előre. Guggolj le egyenes háttal – igyekezz a csípődet a térd vonala alá engedni, majd egyenesedj vissza, miközben told is el magadat a talajtól. Az ugrás növeli a mozdulatsor hatásosságát, így több kalória ég el tőle. Végezz belőle 3 sorozatot, 10-10 ismétléssel.

2. Csípőhíd

Feküdj a hátadra, a térdeket hajlítsad be, a talpaid is érintsék végig a talajt. A sarkaidat lenyomva emeld fel a csípődet a magasba, közben feszítsed meg a farizmokat. A vállak a csípő és a térdek legyenek egy átlós vonalban, majd lassan engedd vissza magad a talajra. 12-12 ismétléssel 3 sorozatot végezz ebből a gyakorlatból.

3. Váltott lábú kitörés szökkenéssel

Szökkenés közben a levegőben történik a lábváltás: Az elől lévő láb combja legyen vízszintes a talajjal, a hajlított térd ne kerüljön a talajon nyugvó lábfej vonala elé! A hátra lépő láb térde kerüljön közel a talajhoz, de ne érintse azt! A gyakorlat kulcsa a jó egyensúly, amit a lábak egymástól való optimális távolsága segít elő. Szintén 3 sorozat ajánlott belőle, sorozatonként 10-10 ismétléssel.

4. Térdhajlítás egy lábon

Ez a gyakorlat ismét kiválóan alkalmas az egyensúlyunk fejlesztésére erősítés közben. Álljunk egyik lábunkra, a másik lábunkat nyújtsuk hátra, miközben a karunkat nyújtsuk előre. Törekedj arra, hogy a csípőd ne billenjen ki középről, és a hátizmokat is kontrolláld. A mozdulat végénél enyhe térdhajlításkor feszíts rá kissé a farizmokra. A súlyláb nyújtásával térj vissza a kiinduló helyzetbe. Végezd el a gyakorlatot lábanként 3x15 ismétléssel.

Forrás: www.greatist.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában