2018.04.12. 11:02:42 10400 287

A Facebook vezetője elkerülhetetlennek tartja az internet szabályozását
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál alapítója és elnök-vezérigazgatója kongresszusi meghallgatásának második napján, szerdán elkerülhetetlennek nevezte a közösségi média bizonyos fokú szabályozását.

Facebook | Fotó: 123rf.com \ macx - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Facebook | Fotó: 123rf.com \ macx

Jan Schakowsky demokrata párti képviselő felsorolta a Facebook és személy szerint Mark Zuckerberg eddigi, sokszor ismételt bocsánatkéréseit, idézve még egyetemista korában elhangzott bocsánatkéréseit is, s megjegyezte: ez is arra utal, hogy "az önszabályozás egész egyszerűen nem működik".

Mark Zuckerberg erre reagálva hajlandónak mutatkozott a "bizonyos fokú" szabályozás elfogadására. "Az internet fontossága világszerte erősödik, s úgy gondolom, hogy a szabályozás bizonyos formái elkerülhetetlenek" - fogalmazott a Facebook-vezető. Majd hozzátette, hogy bár a szabályozás szükséges, de nagyon kell vigyázni arra, hogy milyen lesz ez és hogyan alkalmazzák. Arra is utalt, hogy a kisebb internetes cégeknek esetleg nem lesz erre erőforrásuk.

A képviselők kérdéseire Zuckerberg közölte azt is, hogy saját, személyes adatai szintén szerepeltek a brit-amerikai Cambridge Analytica cég által illetéktelenül feldolgozott profilok között. Fontosnak tartotta hangsúlyozni - amit egyébként már kedden, a szenátusi meghallgatáson is elmondott -, hogy a Facebook nem gyűjt információkat szóban elhangzott beszélgetésekből, nem raktároz adatokat Oroszországban és jelentős mértékben csökkenti oroszok esetleges hozzáférését az adatbázisához.

Megerősítette: vizsgálják annak lehetőségét is, hogy új, Európára érvényes adatvédelmi rendszert dolgoznak ki, bár részletekkel nem szolgált róla. "Dolgozunk rajta" - mondta.

Zuckerberget szerdán a képviselőház energetikai és kereskedelmi bizottságának képviselői hallgatják meg, előző nap pedig a szenátus igazságügyi és kereskedelmi bizottságának meghallgatásán vett részt.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...