2018.12.03. 17:50:34 11973 364

A Dal 2019 - Bemutatták a 30 versenydalt és előadóit
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bemutatták A Dal 2019 mezőnyébe jutott 30 produkciót és az előadókat hétfőn a budapesti Akvárium Klubban. A dalválasztó show-t immár nyolcadik alkalommal rendezik meg, a műsort a Duna Televízió sugározza majd január 19-től.

Dal 2019 | MTI fotó:Bruzák Noémi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dal 2019 | MTI fotó:Bruzák Noémi

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy A Dal 2019-re 416 pályamű érkezett. A zsűriben az elmúlt évekből ismert Both Miklós kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző, a Napra együttes énekese, gitárosa és Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere mellett új tagként Vincze Lilla és Nagy Feró ül majd. Vincze Lilla a nyolcvanas évek második felében a Napoleon Boulevard énekesnőjeként vált ismertté, jelenleg szólóban dolgozik és zenepedagógusként is tevékenykedik. Nagy Feró a negyven éve működő Beatrice énekese, dalszövegírója.

"Fontos az egyéniség, keresni fogom a kísérletező szellemet, az egyediséget" - fogalmazott a sajtóbemutatón Vincze Lilla. Nagy Feró azt emelte ki, hogy szeretne mindenkinek segíteni és különösen figyelmi fog a dalszövegek minőségére.

Szintén új lesz az egyik műsorvezető, Dallos Bogi; A Dalban háromszor versenyzett énekesnő csatlakozik Fehérvári Gábor Alfrédhoz.

A Dal 2019. január 19-től hat héten át szombatonként látható a Duna Televízióban, a döntőt február 23-án rendezik, akkor derül ki, melyik lesz Magyarország legjobb dala.

A versenybe bejutott előadók között van A Dal két korábbi győztese: a 2014-ben első Kállay-Saunders András most duóban indul The Middletonz néven és újra versenybe száll a tavalyi győztes Pápai Joci. Mellettük számos korábbi induló - Antal Tímea, Berkes Olivér, Kyra, a Leander Kills, Oláh Gergő, Petruska és a YesYes -, valamint már befutott előadók - Deniz, a Konyha, Pátkai Rozina, Hajdu Klára -, és a nagyközönség számára kevésbé ismert zenészek produkcióját láthatják a nézők.

Mint elhangzott, a műsorban 2019-ban ismét több különdíj lesz: keresik A Dal 2018 legjobb dalszövegíróját, felfedezettjét és újra megrendezik az online Akusztik Dalversenyt is.

A Dal 2019 teljes mezőnye (előadó - dalcím): Acoustic Planet - Nyári zápor; Antal Tímea feat. Demko Gergő - Kedves Világ!; Berkes Olivér - Lighthouse; Deniz - Ide várnak vissza; Diana - Little Bird; Fatal Error - Kulcs; Gotthy - Csak 1 perc; Hajdu Klára - You're Gonna Rise; Hamar Barni - Wasted; Heatlie Dávid - La Mama Hotel; Konyha - Százszor visszajátszott; Kyra - Maradj még; Leander Kills - Hazavágyom; Mocsok 1 Kölykök - Egyszer; Monyo Project - Run Baby Run, Nagy Bogi - Holnap; Nomad - A remény hídjai; Oláh Gergő - Hozzád bújnék; Pápai Joci - Az én Apám; Pátkai Rozina - Frida; Petruska - Help Me Out of Here, Ruby Harlem - Forró; Salvus - Barát; Szekér Gergő - Madár, repülj!; The Middletonz - Roses; The Sign - Ő; USNK - Posztolj; Váray László - Someone Who Lives Like This; Vavra Bence - Szótlanság; YesYes - Incomplete.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...