2016.06.20. 09:48:28 8586 228

A borús kezdés után jó idő várható a héten!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ezen a héten is folytatódik a meleg, de változékony idő. A napsütés mellett lehetnek záporok, zivatarok, de az átmeneti enyhülés után egyre többfelé ismét 30 Celsius-fok körüli maximumok lesznek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzéséből.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

A meteorológiai szolgálat hétfőre az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a felhőszakadás és a heves zivatarok veszélye miatt. Napközben a délutáni gomolyfelhő-képződésből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, legkisebb eséllyel a középső területeken. Több helyen megerősödik a szél is. Zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14-19 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet hétfőn 21-30 fok között várható, keleten lesz a melegebb.

Kedden a Dunántúlon sokat süt a nap. Elsősorban a Dunától keletre viszont elszórtan zápor, zivatar is lehet. A leghidegebb órákban 13-19 fok lehet. A nappali maximumok 25-30 fok között alakulnak.

Szerdán az ország nagy részén napos idő lesz, keleten viszont elszórtan záporra, zivatarra is készülni kell. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 27-32 fok között valószínű, keleten lesz a melegebb.

A napos idő mellett csütörtökön és pénteken is lehetnek helyenként záporok, zivatarok. A legalacsonyabb hőmérséklet csütörtökön 15-20, pénteken 15-21 fok között alakul. A nappali maximumok csütörtökön 28-32, pénteken 29-33 fok között alakulnak.

Szombaton napos időre lehet számítani gomolyfelhőkkel, elszórtan záporokkal, zivatarokkal. A minimumhőmérséklet 16-22 fok között valószínű. A nappali maximumok 28-33 fok között alakulnak.

Vasárnap változóan felhős idő várható helyenként záporokkal, zivatarokkal. A leghidegebb órákban 17-22 fok lehet. Napközben 27-32 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...