2020.03.02. 17:10:50 11425 311

A bor, ha „édes” – Bor alapú koktélok csajos estékre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szokatlanul enyhe, napsütéses február mintha a tavasz első sugarait idézné, amikor már nagyon jól tud esni egy üdítő gyümölcsös koktél. Sokak szerint a jó bort vétek bármivel is elrontani, de be kell vallanunk, hogy a bor alapú koktélok tényleg nagyon finomak. Mivel emellett nagyon mutatósak, könnyen a barátnőink kedvenceivé is válhatnak!

Sangria - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sangria

A merészebb kombinációkat meghagyjuk a kerti partik idejére, de egy gyümölcsös borkoktél az eljövendő tavaszi időszakban tartandó, barátnős-beszélgetős találkozókra nyugodtan becsempészhető! Hogy mindenki találjon kedvére valót hoztunk egy-egy fehér-, rozé- és vörösborból készítendő koktélt.

Epres-jeges Sangria

Fél üveg fehérbort és másfél csésze citromlevet adagoljunk bele külön-külön jégkocka tartóba, és fagyasszuk is le. Majd a jéggé fagyott kockákat pakoljuk bele turmixgépbe, és adjunk hozzá egy csésze fagyasztott epret, valamint a bor másik felét is. 1/3 csésze rummal bolondítsuk meg, és ezt az egészet turmixoljuk össze. Citromkarikával díszített poharakban kínáljuk az elkészült italt.

Gyümölcsös rozépuncs

Egy nagy kancsóba sorban adagoljuk hozzá a következőket: 3 db szeletekre vágott őszibarack, 2 csésze málna, 1 üveg habzó rozé, 1 csésze fehér rum, 4 csésze baracklé. Keverjük össze, és minimum 4 órára tegyük hűtőbe az italt. Mielőtt fogyasztanánk belőle, keverjünk még hozzá 1 csésze pezsgőt. Miután poharakba töltöttük a koktélt tehetünk bele ízlés szerint málnát és őszbarack darabokat is.

Pirosbogyós borkoktél

1-1 csésze eper, szeder és áfonya kerüljön egy nagy kancsó aljába. A gyümölcsökre öntsünk rá egy üveggel a kedvenc vörösborunkból. Hogy igazán koktélos végeredményt kapjunk, jöhet hozzá 1 csésze brandy és háromszor ennyi almalé. Jól keverjük össze, majd hűtsük le pár órára a koktélalapot, így nem jégkockát használni, ami elvizesítené azt.

Fogyasztás előtt öntsünk még hozzá 2 csészényit citromos szódavízből.

Fogyasszuk mértékkel és jókedvvel!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában