2017.07.26. 18:00:44 9365 262

A bányászbéka feneke alól jöttünk fel! - 5. helyért játszhatnak a női pólósok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A magyar női vízilabda-válogatott 10-9-re legyőzte a görög csapatot a világbajnokság szerdai játéknapján, így pénteken az ötödik helyért játszhat az olaszokkal a Margitszigeten. Nyilatkozott az edző és a játékosok is!

Szurkolók a női vízilabdatornán az 5-8. helyért játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen | MTI Fotó: Koszticsák Szilárd - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szurkolók a női vízilabdatornán az 5-8. helyért játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen | MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

"A bányászbéka feneke alól jöttünk fel egy kapuscsere és egy védekezésváltás segítségével, amivel mi el tudtuk bizonytalanítani a görögöket. Viszont amíg addig eljutottunk, volt pár súlyos egyéni hiba" - értékelt Bíró Attila, aki kitért rá, az első másfél-két negyedben benne volt a negyeddöntős vereség a kanadaiak ellen, ezért fel kellett emelnie a hangját a szünetben, és meghozni néhány taktikai döntést. "Remélem, hogy ez a győzelem lökést ad a lányoknak és elég lesz holnaputánra is."

"Tudtuk, hogy ez az első lépés az új cél felé, amit kitűztünk magunknak. Nagyon megindító volt, hogy délután háromkor ennyi ember itt volt és szurkolt nekünk. Érezni lehetett a medencében, hogy velünk vannak, ezt külön köszönjük nekik" - fogalmazott Tóth Ildikó, aki kiemelte a kapuscsere fontosságát. Mint mondta, átfutott a fejükön, hogy ha nem rendezik a sorokat, akkor esélyük sem lesz. "Az olaszoknál is nagy tradíciója van a vízilabdának, ezért nagyon oda fogják tenni magukat. De mi vagyunk itthon, a mi szurkolóink szíve dobban értünk, és ezt a szeretetet mi érezzük. Mindent meg fogunk tenni, hogy a végső cél meglegyen".

"Nem ébredtünk fel 6-3-ig, utána elhittük azt, hogy mégiscsak tudunk vízilabdázni" - nyilatkozott Bujka Barbara az MTI-nek. A center leszögezte, csapatként jobbnak bizonyultak ellenfelüknél. A pénteki találkozóra előretekintve elmondta, reménye szerint akkor még a mostani második félidőnél is jobb játékot mutat majd a válogatott, amely olykor még a végjátékban is elsietett támadásokat.

"Mindkét csapat fájó, nehezen feldolgozható vereséget szenvedett a nyolc között. Ezt a gátat, rossz emléket meg kellett törni. Az a lélektana, hogy el kell engedni a múltat, és nekünk ez a felénél sikerült" - fejtette ki Takács Orsolya, aki azt mondta, nagyon akarták a sikert maguknak és a szép számú szurkolónak. "Csak azért is küzdelem volt."

Illés Anna szerint nagy akarat kellett a fordításhoz:

"Rengeteg ember kijött még úgy is, hogy azért játszottunk, hogy megszerezhessük az ötödik helyet. Ez nagyon sokat jelentett számunkra, nem számítottunk ennyi emberre, több társam szeme is könnybe lábadt, amikor meglátták a tömeget."

A magyarok pénteken 13.30-kor szállnak vízbe az ötödik helyért.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...