2014.12.04. 08:12:58 4473 17

A 80-as évek popzenéje - újrahangolva!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mai előadókkal, mai hangzással újra élvezhetjük a 80-as évek popzenéit. A napokban jelent meg a Sounds of the 80s című dupla lemez a BBC Radio 2 gondozásában, amelyen egy sor mai sztár énekli a 80as évek klasszikus slágereit. Hallhatod többek között Dido, Katie Melua, a Kaiser Chiefs, a Manic Street Preachers, Kylie Minogue, Ed Sheeren és James Blunt hangját is a karácsonyi meglepetésen.

Discogömb - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Discogömb

A pop és rockzene kiemelten sikeres időszakából, a nyolcvanas évekből olyan előadók egy-egy számát dolgozták fel mai énekesek és zenekarok, mint például Whitney Houston, Bruce Springsteen, a Cars, a Dire Straits, Madonna, a Bronski Beat, Simply Red, az INXS, a Clash, a Rolling Stones, a Bon Jovi, Chris Isaak, Cyndi Lauper, a Tears For Fears, Michael Jackson, Bryan Adams és a Genesis - közölte a magyarországi forgalmazó, a Magneoton az MTI-vel.

A Sounds of the 80s - Unique covers of classic hits című válogatás a BBC Radio 2 és a Warner Music közös projektje. A 37 szám mindegyike ehhez az összeállításhoz készült, korábban ki nem adott felvételek kerültek a dupla CD-re. Cher If I Could Turn Back Time című 1989-es dalát Christina Perri énekli, a Bangles 1986-os Walk Like An Egyptianjét Caro Emerald, a Tears For Fears Head Over Heelsét (1985) a Millers Daughter duó. Bruce Springsteentől az Atlantic City (1982) szerepel az ifjú brit sztár, Ed Sheeran előadásában, a London Grammar által újragondolt Wicked Game eredeti előadója Chris Isaak volt 1989-ben. A New Order True Faith-ét Sophie Ellis-Bextor értelmezte újra, a már a nyolcvanas években is sikert sikerre halmozó, de ma is a legkeresettebb énekesek között található Kylie Minogue pedig Kim Carnes legendás 1981-es slágerét, a Bette Davis Eyest énekli.

"Mindig is szerettem a Bette Davis Eyest. Ez a dal annak az időszaknak a mérföldköve, amikor kamaszként még Ausztráliában megőrültem a popzenéért. Nagy boldogság, hogy ezt a hihetetlen számot dolgozhattam fel" - idézte a közlemény Kylie Minogue-ot.

Különös, hogy bár a válogatás dalai hatalmas slágerek voltak a nyolcvanas években, közülük mindössze kettő jutott fel a brit lista csúcsára, mindkettő 1984-ben: a Foreigner I Want to Know What Love is című száma, valamint a Wham! Wake Me Up Before You Go-Gója.

Az album Sara Cox műsoráról kapta a címét, amely a BBC Radio 2-n fut. A Radio 2 az Egyesült Királyság legnagyobb rádióállomása, heti több mint 16 millió hallgatóval; a csatornán a feldolgozott dalokat is bemutatták az elmúlt hetekben.

Sophie Ellis Bextor feldolgozása

Így szól James Blunt

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.