2015.06.08. 17:14:51 13489 344

A 7 legrosszabb dolog, amit a hajaddal művelhetsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Töredezettek a hajvégeid, gyérül a hajad és elvékonyodott? Valamit lehet, hogy rosszul csinálsz. A nyár ideális, hogy mindezt rendbe hozd, hiszen akár rövidre is vágathatod. Ha viszont megelőznéd ezt a drasztikus lépést, olvasd el tippjeinket.

Csillogó haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csillogó haj

1. Nem takarítod a hajkefédet!

A hajkeféd kellemes tanya a baktériumoknak, telis-tele elhalt hámsejtekkel, porral, korpával, hajszálakkal. Hidd el, hogy nem akarod ezeket a fejedhez érinteni. Minden fésülködés után szedd ki a hajat és dobd ki. Egy idő után ez rutinszerűen menni fog. Havonta egyszer áztasd be a keféket és fésűket szódabikarbónás vízbe, majd öblítsd ki őket. A szódabikarbóna eltávolítja a zsírt és az egyéb, nem kívánatos dolgokat.

2. Túl durva a hajgumid

A vékony, kemény hajgumik és a befőttes gumi használata nem jó a hajnak. Ha ezekkel az eszközökkel kötöd fel a hajad, és ráadásul még szoros copfot is készítesz, az hozzájárul a haj töredezéséhez és roncsolódásához.

Minden, ami túl szoros irritálhatja a hajszálakat és a fejbőrt is, ezért inkább lazán kösd csak össze a hajadat. Használj francia csatot, vagy vastagabb anyaggal bevont hajgumit, ami kicsit gyengédebb.

3. Túl sok vegyszer

A sampon, a balzsam, a hajhab, a hajlakk vagy a hajzselé napi használatán kívül a hajfesték és a hajpakolások túlzásba vitele sem tesz jót a hajnak. Kezeld néha természetes ápolókkal, mint például ez a tojásos pakolás és sampon.

4. Teljes hosszában fésülöd fentről lefelé

Ha minden egyes alkalommal amikor fésülködsz, a tövektől egészen a hajvégekig húzod a hajkefét és/vagy a fésűt, akkor jobban sérülhet a haj, töredezetté válhat. Próbáld ki inkább ezt a módszert: fogj egy nagyobb tincs hajat a kezedbe, és képzeletben oszd 3 felé. Először az alsó egyharmadot gubancold ki a hajvégeknél, majd jöhet a középső rész, végül pedig az egészet átsimíthatod a hajtövektől indulva. Ezzel a gyengéd módszerrel a gyermekednek is sírás nélkül kifésülheted a haját.

5. Durván kezeled a vizes hajat

Amikor vizes a haj, sokkal sérülékenyebb, ezért kesztyűs kézzel kellene bánni vele. Először is, ne dörzsöld a törölközővel, inkább gyengéden nyomogasd. Másodszor, ne fésüld ki vizesen, ha úgy érzed, hogy nehezen siklik benne a hajkefe, és erre a célra csakis ritka fogú hajkefét használj. Egy fésű vagy egy sűrű fogú kefe felsértheti a hajszálakat és töredezést okozhat.

6. Túl magas hőmérséklettel kezeled

Akár a hajszárítóról, akár a hajvasalóról van szó, a túl magas hőmérséklet szárítja a hajat, aminek köszönhetően cseppet sem tűnik majd egészségesnek. A közepes hőmérséklet bőven elégséges kell, hogy legyen a hajformázáshoz. Ha makacs hajad van, és magasabb hőmérsékletre van szükséged, mindig használj hővédő terméket. A lehető legrövidebb ideig tedd csak ki a hajad a hőnek. Azaz a csurom vizes hajat ne kezd el formálni, beszárítani, vagy simítani, várj amíg már csak nedvesnek érzed.

7. Túl sok időt vársz a hajvágások között

Nos, a hajvágástól nem lesz sűrűbb a hajad és nem is fog gyorsabban nőni – ezek gyakori tévhitek. Azonban a töredezett hajvégektől megszabadulhatsz, és ez bőven elég indok. Ugyanis ha nem vágatod le a töredező hajvégeket, akkor még több lesz, és teljesen elvékonyodik a hajad. Havonta pár centiméter levágásával ezt megelőzheted. Összességében egységesebbnek, egészségesebbnek és szebbnek fog kinézni a hajad. Ha növeszted, akkor is vágass belőle kéthavonta!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.