2022.01.20. 11:45:00 6705 243

A 4 leggyakoribb párkapcsolati probléma gyakorlati megoldása
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt tudjuk, hogy nincs két egyforma kapcsolat, ennek ellenére több rendkívül gyakori probléma a közös bennük. Bár néha érezhetjük úgy, hogy vége a világnak, amikor vita adódik a partnerünkkel, a legtöbb problémára létezik megoldás.

Párkapcsolati zökkenő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Párkapcsolati zökkenő

Bokros mindennapi teendőink mellett több időt kellene szakítanunk a párunkra és a kapcsolat ápolására. Érdemes olyan tevékenységet beilleszteni a közös napi rutinunkba, amely lehetőséget nyújt a pozitív kötődés kialakulásához és erősítéséhez. Ha ez nincs meg és az egymás felé irányuló kommunikáció is gyenge lábakon áll, hamarabb keletkezhetnek repedések a felek között.

Gyakori párkapcsolati problémák és megoldásaik

1. Hiányzó bizalom

A kapcsolatok egyik legnagyobb buktatója a bizalom hiánya. Sok kapcsolat nagyon kényes pontja ez, ami egyfelől érthető is, hiszen jelenünket nagyban képes befolyásolni minden múltbeli csalódásunk. De a bizalmatlanság, mint láthatatlan tüske mérgezi a kapcsolatunkat. A továbblépés önmagunk számára is áldásos változást hoz, kapcsolati szintről nem is beszélve! Időnként beszéljük át az ezzel kapcsolatos érzéseinket közösen, egymást meghallgatva.

2. Unalmas szexuális élet

A felek egymás iránt érzett érzelmei mellett a kapcsolat fizikai része ugyanolyan fontos. Hosszabb együtt töltött idő után előfordulhat, hogy ritkulnak az intim együttlétek, és ennek nem az időhiány és a fáradtság a legfőbb oka, hanem a megszokottá váló fizikai kapcsolat. A szexuális szikra életben tartásához tegyük kalandosabbá az együttléteket, és ne féljünk nyíltan kommunikálni a vágyainkról.

3. Ugyanazok a körök

A konfliktusok azért meghatározó részei a kapcsolatoknak, mert a nézeteltérések napvilágra hozhatnak felszín alatt rejtőző problémákat, amelyek így végre megoldásra kerülhetnek. Azonban azt el kell kerülnünk, hogy ugyanazokat a harcokat vívjuk újból és újból. A célunk legyen az, hogy a veszekedések szelídüljenek vitává, míg végül meg nem szűnik az azt kiváltó probléma. A kompromisszumra való törekvés útja néha fájdalmas is lehet, de a konfliktuson való túllépés biztosítja majd a kapcsolat jövőjét.

4. Határok nélküliség

Fizikai és érzelmi határok felállítása egy nagyon elhanyagolt, ám annál fontosabb része kellene, hogy lenne a párkapcsolatokban. Egymás terének tiszteletben tartása nyugodt és pozitív légkört teremtenek ahhoz, hogy a sürgető vagy szorongást kiváltó érzéseket és történéseket is megvitathassuk. A személyes határok idővel változhatnak, így menet közben érdemes átbeszélni ezeket.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...