2023.05.23. 12:45:00 6582 276

6 virág, amit a kertész lányok májusban ültetnek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy átlagos májusban a tavaszi virágok legtöbbje már el szokott elvirágzni, így már itt az ideje a nyári virágmagok vetésének, illetve a palánták ültetésének. Had pompázzon a virágoskert!

Virágültetés májusban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Virágültetés májusban

A kertrendezés előtt azonban kertervezésre lesz szükségünk. Az elmúlt évek alatt sokat változott az időjárás, így ideje mérlegelni, hogy nem lennének-e más, a szokásos növényeink helyett sokkal alkalmasabb virágok, amiket ültetni tudnánk.
A napfény, a csapadék mennyiségének és a talaj minőségének feltérképe után jöhetnek csak az egyedi igényeink a virágok méretét és színét illetően.

Kapát, gereblyét, kesztyűt és öntözőkannát készenlétbe helyezni! Kertésznadrágot felölteni! Térdeket és derekat jól bemelegíteni! Ültetés következik. Ha már az esőzéseket a hátunk mögött hagyjuk talán, jól is fog esni egy kis könnyed testmozgás a virágágyások között!

Virágok, amelyeket májusban is ültethetünk

Bársonyvirág: A kis sárga alapon piros mintás virágokkal díszelgő növény palántáit ültethetjük virágágyásokba és balkonládákba is. Nem tudod pontosan, melyik virágról van szó? A büdöske névről biztosan be fog ugrani!
Begónia: Amennyiben nem túl napfényes a kerted, választ ezt a növényt, mivel árnyékos helyeken is képes gyönyörűen virágozni. Ha nem ültetted el időben a magjait, gumóról akkor is szaporítható a tavasz végén is.
Lobélia: A szegélyek színpompás dísze lehet ez a kisnövésű virág, amelyet szintén palántáról tudunk ebben az időszakban ültetni. Egyszínű virágai is mutatósak, de kék, lila és fehér színekben vegyesen is szép lesz tőle a virágágyásunk.
Petúnia: Ezek a tölcsér alakú virágok azért annyira közkedveltek, mert minden kerthez megtalálható a színben hozzáillő változat. Palántáit az elkövetkezendő hetekben is kiültethetjük.
Törökszegfű: A kedves kis virág nagyon népszerű a hosszú nyári virágzása és sokféle kellemes színe miatt. Május végen is ráérünk még elvetni a magjait, ha ki tudjuk várni, hogy míg jövőre virágozik. Idénre pedig vásároljunk palántát.
Záporvirág: Én sokáig csak napvirág néven ismertem a margarétához nagyon hasonlító, sárga szirmú virágzattal pompázó növényt, amely kifejezetten jól tűri a tűző napot. A narancssárga mellett pedig fehér és rózsaszín virágú palántát is választhatunk a nyári balkonunkba.

Amennyiben figyelünk a megfelelő vízutánpótlásra, gondosan metszük az elhalt növényi részeket, és a növények tápanyagellátására is odafigyelünk, akkor egész nyáron csodásan burjánzó virágoskertet alakíthatunk ki.

Forrás: citygreen.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...