2015.11.13. 18:38:16 12776 243

6 praktikus tipp az ágyneműs szekrényhez!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ágyneműk és a törölközők általában egy helyen vannak, legalábbis nálunk. A különböző méretű dolgokat viszont soha nem egyszerű együtt tárolni, így néha több időt igényel a rendszerezés, a hajtogatás, és természetesen soha nem elég a hely. Tippek, hogy könnyedén átlendülj ezeken a problémákon!

1. Törölköző tartó a szekrényajtóra!

Hogy a helyet még jobban kihasználd, helyezz törölközőtartókat a szekrényajtó belsejére (ha engedi ezt a szekrény mérete). Erre mindig odakészítheted a tartalék törölközőket. Amikor a használatban lévő a mosógépbe kerül, mindenki tudja, hogy hol keresse a frissen mosottat, és nem kel feltúrni érte a szekrényt.

2. A tároláshoz használj áttetsző dobozokat!

A címkézés is jó ötlet, de még inkább átlátható lesz, hogy mi hol van, ha áttetsző a doboz. Az éppen használaton kívüli dolgokat, vagy a tartalék zsebkendőket, kis törölközőket stb. ilyen dobozokban gyerekjáték lesz rendszerezni.

3. Hajtogass a polc méretéhez!

Ha nem olyan mély a szekrény, akkor inkább keskenyre hajtogasd az ágyneműket és a törölközőket. Ha szélesek a polcok, akkor hosszúkásra, de akkor se legyen túl nagy az alapterületük. Ha a polc méretéhez igazodnak a ruhaneműk, sokkal rendezettebbnek tűnik a szekrény, és praktikusabban kezelhető a stóc.

4. Tekerheted is a törölközőket!

Ágyneműs szekrény  | goodhousekeeping.comÁgyneműs szekrény | goodhousekeeping.com

A törölközőket akár fel is tekerhetjük és egy fém, irodai irattartóval egy síkban tarthatjuk őket, de ez sem feltétlenül szükséges hozzá. Igazán jól jön ez a praktika a gyerekek törölközőinél, vagy ha agglegény vagy. ;)

5. Oszd be a teret!

Ágyneműs szekrény  | goodhousekeeping.comÁgyneműs szekrény | goodhousekeeping.com

Ha minden csak egymás hegyén-hátán van, lehet, hogy több elválasztó elemre van szükséged. Ez jöhet dobozok vagy rácsok formájában, ezekkel könnyűszerrel személyre szabhatod a szekrényedet!

6. Végezetül: szelektálj!

Ne felejts el szortírozni, lomtalanítani, ha túl sok dolog van a szekrényben, azt nehéz rendezetten tartani. A régi, majdnem lyukas lepedők jók lehetnek még portörlésre vagy a férjednek a garázsban. Vágd őket konyharuha méretűre, és tedd a takarítós szekrénybe vagy polcra.

Cikkajánló: Hogyan hajtogassuk össze a gumis lepedőt?

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...