2015.11.13. 18:38:16 10511 242

6 praktikus tipp az ágyneműs szekrényhez!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ágyneműk és a törölközők általában egy helyen vannak, legalábbis nálunk. A különböző méretű dolgokat viszont soha nem egyszerű együtt tárolni, így néha több időt igényel a rendszerezés, a hajtogatás, és természetesen soha nem elég a hely. Tippek, hogy könnyedén átlendülj ezeken a problémákon!

1. Törölköző tartó a szekrényajtóra!

Hogy a helyet még jobban kihasználd, helyezz törölközőtartókat a szekrényajtó belsejére (ha engedi ezt a szekrény mérete). Erre mindig odakészítheted a tartalék törölközőket. Amikor a használatban lévő a mosógépbe kerül, mindenki tudja, hogy hol keresse a frissen mosottat, és nem kel feltúrni érte a szekrényt.

2. A tároláshoz használj áttetsző dobozokat!

A címkézés is jó ötlet, de még inkább átlátható lesz, hogy mi hol van, ha áttetsző a doboz. Az éppen használaton kívüli dolgokat, vagy a tartalék zsebkendőket, kis törölközőket stb. ilyen dobozokban gyerekjáték lesz rendszerezni.

3. Hajtogass a polc méretéhez!

Ha nem olyan mély a szekrény, akkor inkább keskenyre hajtogasd az ágyneműket és a törölközőket. Ha szélesek a polcok, akkor hosszúkásra, de akkor se legyen túl nagy az alapterületük. Ha a polc méretéhez igazodnak a ruhaneműk, sokkal rendezettebbnek tűnik a szekrény, és praktikusabban kezelhető a stóc.

4. Tekerheted is a törölközőket!

Ágyneműs szekrény  | goodhousekeeping.comÁgyneműs szekrény | goodhousekeeping.com

A törölközőket akár fel is tekerhetjük és egy fém, irodai irattartóval egy síkban tarthatjuk őket, de ez sem feltétlenül szükséges hozzá. Igazán jól jön ez a praktika a gyerekek törölközőinél, vagy ha agglegény vagy. ;)

5. Oszd be a teret!

Ágyneműs szekrény  | goodhousekeeping.comÁgyneműs szekrény | goodhousekeeping.com

Ha minden csak egymás hegyén-hátán van, lehet, hogy több elválasztó elemre van szükséged. Ez jöhet dobozok vagy rácsok formájában, ezekkel könnyűszerrel személyre szabhatod a szekrényedet!

6. Végezetül: szelektálj!

Ne felejts el szortírozni, lomtalanítani, ha túl sok dolog van a szekrényben, azt nehéz rendezetten tartani. A régi, majdnem lyukas lepedők jók lehetnek még portörlésre vagy a férjednek a garázsban. Vágd őket konyharuha méretűre, és tedd a takarítós szekrénybe vagy polcra.

Cikkajánló: Hogyan hajtogassuk össze a gumis lepedőt?

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.