2019.02.20. 09:30:15 10094 312

6 okos trükk a wabi sabi trend otthonunkba csempészéséhez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az elmúlt években a legnépszerűbbek a skandináv ihletésű lakberendezési trendek voltak, azonban a lagom és a hygge leginkább átfogó életmódnak tekinthető, mint egyszerű lakásdekorációnak. Most egy Japánból érkező stílus kezdte meg hódító útját, ami egyszerűségre törekvő párom nagy kedvence lett.

Wabi sabi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Wabi sabi

A wabi sabi ünnepli a tökéletlenséget, az alázatosságot és a „hiányosságot”. Esztétikai jellemzői közé tartoznak a durva, szerves anyagok, a leginkább a földszínek köré szerveződik a színpalettája. Hogyan érhető el ez az elegánsan minimális megjelenés?

1. Válasszunk természetes anyagból készült bútorokat!

Fogadjuk el, hogy semmi sem teljesen tökéletes és vegyük körül magunkat természetes állapotukban hagyott bútorokkal. Tehát szeressük meg a göcsörtös, természetes színű faanyagokat, az organikus szöveteket és kerámiákat. Természetesen mindezt elmosódó szürkés és barnás színrendszerbe illesztve!

2. A falak is változzanak át!

A meleg, földes hatást úgy érhetjük el, ha a falak is durva textúrát kapnak. Az agyag és a zsákvászon színárnyalataival nem hibázhatunk.

3. Építsünk a már meglévő tárgyakra!

Ha szeretnéd ezt a stílust bevinni otthonod helyiségeibe, nem szükséges minden, már meglévő dolgot lecserélned! A wabi sabi úgy erősíti bennünk az elfogadási képességet, hogy közben kreativitásra inspirál. Legfőbb irányelvként érdemes megjegyezni, hogy a kevesebb több, a helyiségek legyenek egyszerűek és átgondoltak.

4. Bátran kombináljunk!

Játék a textúrákkal és az anyagokkal. Az üveg, a márvány, a rattan, a kő és a fém is beleillik a már előbb említett fa és kerámia mellé a trendbe. Minden objektumot érdekesebbé tudunk tenni egy következő tárggyal.

5. Maradjunk természet közelben!

A vágott virágok, a vázába állított ágacskák, és a természeti elemeket ábrázoló modern műalkotások természetközelivé és frissé teszik otthonunkat.

6. Törekedj a tökéletlenségre!

Valószínűleg ez a legnehezebben kivitelezhető pont, mivel sokan a szimmetria bűvöletében éljük mindennapjainkat. Próbálkozzunk meg némi aszimmetriával, ami, higgyük el, nem fogja rendetlenné tenni a teret, inkább kiegyensúlyozottságot sugall.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...