2014.05.27. 07:00:00 6655 45

6 különleges és olcsó játék, hogy ne unatkozzon a gyerek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alig pár hét múlva itt van minden gyerek álma, a várva várt VAKÁCIÓ! Amíg a lurkókat örömmel tölti el a szabadság gondolata, a szülők némi aggodalommal néznek az elkövetkezendő hetek elé: mivel foglalják le a reggel 7-től este 10-ig a folyamatosan pörgő kicsiket? Egy-egy tábor, vagy a nagyszülőknél töltött néhány nap/hét megoldás lehet, de mi lesz a fennmaradó idővel? Erre ajánlunk néhány otthon is kivitelezhető és olcsó játékot!

Célba dobás vizes szivaccsal | Fotók: mamaslikeme.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Célba dobás vizes szivaccsal | Fotók: mamaslikeme.com

Óriási, színes céltábla

Végy néhány aszfaltra is használható színes krétát, és a kocsifelhajtóra, esetleg a járdára (természetesen ne forgalmas helyre!) rajzolj, vagy rajzoljatok színes céltáblát, ahol az egyes körök különböző pontszámokkal bírnak. Célba dobó eszköz gyanánt megteszi néhány megvizezett szivacs is. És indulhat a móka! (Figyelem, nincs kizárva, hogy a szülők is kedvet kapnak ehhez a játékhoz!)

Életnagyságú „próbababák”

Szintén színes krétára és néhány kinőtt, már nem használt ruhára lesz szükség. Utóbbiakból a gyerkőc az aszfaltra rajzolt kisfiú és kislány alakot kedve szerint öltöztetheti fel.

Célbadobó házilag

A kivitelezése picit időigényesebb, ha ponyvát is kell venni, akkor költségesebb is, (viszont akár egy régi, nagyméretű lepedő is megteszi) de megéri, mert nemcsak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is izgalmas szórakozást ígért. A hozzávalók: ponyva vagy lepedő, olló, színes filcek, kötél, zsinór és egy labda.

Célba dobó házilag | Fotó: gurutotheoutdoors.comCélba dobó házilag | Fotó: gurutotheoutdoors.com

Azért nyáron is előfordul, hogy inkább a hűvös lakás menedékét kell, hogy válasszuk, akár egy gyors nyári zápor, akár az égető napsugarak miatt. A következő játékok erre az esetre is megoldást jelentenek.

Készíts tornyot szivacsból

Vásárolj néhány színes szivacsot, vágd fel őket hosszabb rudacskákra és indulhat is a toronyépítés.

„Alagút” a legkisebbeknek

Néhány WC-papír gurigát erre alkalmas ragasztószalaggal rögzíts a falra, az „alagút” aljához rakj egy mély tálat, így a gurigákból készült csőbe beledobált kis labdák, golyók nem gurulnak szét. Egyszerű játék, de remekül lefoglalja a totyogókat és jó készségfejlesztő is egyben.

„Ping-pong” házilag

Egy (vagy több) léggömb labda gyanánt, két papírtányér és két pálcika (vagy spatula), egy kis ragasztó, és indulhat is a házi ping-pong bajnokság. Jó móka, és a garantáltan nem fognak unatkozni a lurkók, a könnyű labdának köszönhetően pedig a lakás berendezése sem sérül. Vagyis, remélhetőleg nem sérül.

Ping-pong lufiból | Fotó: keepingitsimplecrafts.comPing-pong lufiból | Fotó: keepingitsimplecrafts.com

Jó szórakozást! :)

Forrás: buzzfeed.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...