2021.06.22. 12:15:00 5860 192

6 gyakori ok, amiért menekülünk Ámor nyila elől
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szerelem az egyik legfelemelőbb élmény, amelyet életünk során megtapasztalhatunk. De, ha a kapcsolat megromlik, az teljesen pusztító érzés is lehet – legalább az egyik fél számára. Emiatt sokan úgy érzik, hogy nem érdemes vállalni az ezzel járó kockázatot.

Aggályok szerelmi kapcsolat miatt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aggályok szerelmi kapcsolat miatt

Ha a szerelemmel kapcsolatos rossz tapasztalatok miatt már megsebesültél, akkor az határokat szabhat a társkapcsolati reményeknek. Pedig félelemben élni annyi mint félig élni! Tárd fel a gátló tényezőket, birkózz meg velük és vesd bele magad a rózsaszín ködbe!

1. A szerelem többé-kevésbé kiszolgáltatottá tesz

Ha valóban szeretsz valakit, szinte lehetetlen megtartani a magad köré emelt falakat és megvédeni a szívedet. Egy őszinte kapcsolatban mindkét embernek teljesen meg kellene nyílnia a másik ember előtt. Aki fél ettől a lépéstől, kezdje el az önmunkát a bizalom terén!

2. A feltétel nélküli szeretet (elfogadása) kihívást jelent számunkra

Amikor valaki nagyon közel kerül hozzánk, az feltárhat a másik előtt olyan hiányosságokat, amelyeket talán soha nem vallottunk be magunknak vagy szívesebben takargatnánk még. Olykor viszont mi félhetünk attól, hogy a másikban fedezünk fel valami kevésbé kellemes vonást: Sokan teszik picit magasra a lécet, hogy apró kifogásokra hivatkozva ne kelljen tovább mélyíteni a kapcsolatot. Abban az esetben, ha nem vagy igazán felkészülve arra, hogy szembenézz a valóság tökéletlenségeivel, lehet, hogy soha nem lesz bátorságod újra szerelembe esni.

3. A szeretet soha nem egyenlő mértékű

Mindenki máshogy és más intenzitáson ég egy-egy kapcsolaton belül. Sokat segíthet a pároknak az, ha ismerik a társuk, és természetesen a saját szeretetnyelvét. Van olyan is, hogy a másik is félelmekkel telve lép a kapcsolatba, és adni kell időt neki, hogy igazán szeretni tudjon.

4. A múlt sérüléseit nehéz helyrehozni

A múltbeli kapcsolatunkból a jó és a rossz tapasztalatokat is viszünk magunkkal, mégis néhány negatív emléket tartalmazó poggyász mintha nehezebb lenne, mint a másikak! Tegyük le a terheinket és békéljünk meg a múlttal! Főként ne hibáztassuk magunkat a történések alakulásában betöltött szerepünkről, inkább tanuljunk belőle.

5. Az érzelmi veszteség néha elkerülhetetlen

Az érzékenyebb emberek érezhetik úgy, hogy elveszíteni a szeretett személyt rettentően fájdalmas, ezért inkább egyáltalán nem szeretnek meg senkit újból. De semmi sem örök! Ki mondja, hogy mindig csak te leszel az elhagyott fél? A másik is ugyanannyi kockázatot vállal a kapcsolattal, mint mi.

6. Túlértékeljük a saját terünk fontosságát

A szeretet “megköveteli”, hogy valaki más intellektuálisan és őszintén hozzáférjen a belső tereinkhez - legyen az akár érzelmi, lelki avagy fizikai síkon. Amikor nem akarsz vagy mersz senkit sem beengedni az életedbe vagy a lakásodba, akkor nem fog tudni egyenrangú és mély kapcsolat kialakulni a másik féllel.

Forrás: www.womensera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nagy egymásra találások a filmvásznon! – 4+1 film a romantika jegyében

Hol van már a bohókás április elseje, a kikelet, a mindig vidám húsvéti nyuszi? Elmúltak, elteltek, a tapsifüles pedig elugrált, hogy legyen ideje felkészülni a következő évre. Nekünk pedig maradt a tavasz, a virágillat, a madárcsicsergés, a pillangók a gyomrunkban és persze, a romantikus filmek.

A pszichológushoz járással kapcsolatos mítoszok, gyakori tévhitek

“Pszichológushoz járni badarság. Ez csak egy újabb külföldről beszivárgott hóbort. Talán csak nem vagy őrült? Vannak, akiknek minden ostobaságra jut idejük. Fölösleges pénzkidobás. Hogy mik vannak…” Ilyen és ehhez hasonló vélekedések egész garmadájával találhatjuk szembe magunkat, ha a pszichológushoz járás kérdéséről esik szó. De vajon mi felel meg a valóságnak?

Van a produktivitásnak sötét oldala?

Ha a Google keresősávjába bepötyögjük az angol „obsession with”, magyarul: a megszállottság kifejezést, akkor az első automatikus kiegészítés nem más lesz, mint a „productivity”, azaz a termelékenység. Amennyiben magyarul írjuk be a „produktivitás” szót a sávba, úgy az első javasolt kiegészítés a „növelése” lesz. Tehát az angol példa nem sokban tér el a magyar változattól, melyből arra lehet következtetni, hogy a termelékenység-fokozás igénye szinte mindenhol ugyanolyan mértékű. Önmagában a „megszállottság” kifejezés sem a feddhetetlenségéről híres, hanem egy rögeszmeként is emlegetett szorongásos pszichológiai zavarként van számon tartva, mely az esetek többségében negatív hatást gyakorol az ebben érintettek életére.