2020.11.30. 15:27:21 10700 220

6 étel fogyasztása, amiért a tüdőd hálás lesz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyik létfontosságú szervünket a tüdőnket számos káros hatás éri életünk folyamán. Elég csak a légszennyezésre gondolnunk. De a dohányzás és a por belégzése is gyengíti a tüdőnk teljesítő képességét. Hoztunk nektek hat olyan ételt, aminek fogyasztásával jót teszel a tüdődnek!

Többféle hagyma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Többféle hagyma

A narancs

Azon felül, hogy nagyon kevés a kalória értéke, a narancs bővelkedik A-, B és C- vitaminokban, antioxidánsban és vasban. Ezek együttesen a látásért a bőrünk szépségéért tesznek, no, és nem utolsó sorban segítik a tüdőnk egészségesebb működését is. Minél több oxigén kerül a véráramlatba, annál inkább tud megbirkózni a káros hatásokkal ez a létfontosságú szervünk. Bátran fogyasszunk belőle, akár naponta többször is, nem csak a tüdőnk védelméért.

A hagymafélék

Senkinek nem mondunk új dolgot ezzel: a hagymát sok helyen gyógynövényként tartják számon. Kénes összetevőjének köszönhetően kiválóan alkalmazható légúti fertőzések esetén. Erős tisztító hatása okán feloldja a nyákot és segíti ennek távozását a szervezetből. Szó szerint fellélegzik a tüdőd, ha naponta fogyasztasz ebből a remek növényből. Vizsgálatokkal bizonyították, ha legalább hetente kétszer fogyasztjuk nyers formájában, pl. a fokhagymát, az akár 40%-kal csökkenti a tüdőrák kockázatát.

Az alma

„Minden nap egy alma, az orvost távol tartja” - tartja a mondás. Nem véletlen, hiszen az alma fogyasztásnak számos egészségünkre jótékony hatása van. A Londoni Szív- és Tüdőgyógyász Társaság végzett egy vizsgálatot, arra jutottak, hogy azok a gyerekek, akik naponta fogyasztottak 100%-os almalevet, 47%-ban csökkent az asztmás rohamuk. A tüdőd funkciójának javítása érdekében, fogyassz minden nap egy almát.

A paprika

Sejtetted volna, hogy a paprika nem csak fűszernövényként remekel? Kevés kalória tartalom és magas A- és C-vitamin van ebben a csoda zöldségben. A fertőtlenítő hatásának eredményeként szolgál, hogy megelőzheted vele az influenzát, de ha már beteg lettél, a fogyasztásával sokkal gyorsabban gyógyulsz. A kapszaicin nevű összetevőjének köszönhetően segíti a torokgyulladás gyógyulását és felhígítja az orrmelléküregben megtapadt nyákot, ezzel is segíti az eldugult orrunk szabad lélegzését. Érdekesség: a piros paprika háromszor, míg a zöld paprika kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs.

A gránátalma

A királyi megjelenésű gyümölcs a jellegzetes alak tetején ülő „koronáról” felismerhető. Méltán mondhatjuk egy királyi gyümölcsnek, hiszen az egészségünkre gyakorolt hatása valóban fenséges. A benne található ellagsav és antioxidáns semlegesíti a szabad gyököket. Többek között a tüdőrák kialakulásának kockázatát is csökkentheti egyek kutatások szerint.

A gyömbér

A gyömbér az egyik legtermészetesebb antibiotikum tartalmú növényünk. A diétázók körében is egy igen közkedvelt növény. Azonban a rengeteg vitamin és ásványi anyagának köszönhetően a légzőszervi problémákra is egy nagyszerű orvosság. Okkal alkalmazzák ezt a nagyszerű gyógynövényt az asztma elleni harcban is. Rossz hír az epekővel küszködöknek: sajnálatos módon nekik nem ajánlott a fogyasztása.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...