2016.01.07. 17:59:22 11142 329

6 étel, amiről nem is gondolnád, de tele van cukorral
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyszerű cukrokat már sokszor kiáltották ki közellenségnek. Tudjuk, hogy elhízást okoz, tudjuk, hogy 2-es típusú cukorbetegséget okozhat, és más krónikus betegségek kiváltó problémája is lehet. Éppen ezért sokan mellőzik a cukorfogyasztás, ám az a legártalmatlanabbnak tűnő élelmiszerekkel mégis bekerülhet táplálkozásunkba.

Szénhidrátok, keményítők - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szénhidrátok, keményítők

Melyek ezek az egészségesnek tűnő élelmiszerek? A goodhousekeeping.com készített róluk egy listát.

1. Zabkása, müzli, gabonapehely

Talán mondani sem kell, de a különböző reggeli pelyhek, az instant zabkása, és a müzli hatalmas kalóriabomba. A hozzáadott vitaminok, rostok ellenére cseppet sem számítanak egészséges reggelinek, és tele vannak cukorral.

2. Balzsamecet

Te is szereted ezzel a változattal meglocsolni a salátádat? Ha ügyelned kell a cukorfogyasztásra, akkor hagyj fel ezzel a szokásoddal, és válaszd az olívaolaj + citromlé kombinációt dresszingnek. Sokszor karamellízalt cukorral adnak színt a sima borecetnek, főleg az éttermekben.

3. Gluténmentes ételek

Ahogy már itt írtunk róla, a gluténmentes ételekben több lehet a cukor vagy a só, mint a nem mentes változatokban, hogy a kellő ízhatást elérjék. Ezzel azonban ugyanúgy odavághatnak a diétádnak és az egészségednek, csak azért mert gluténmentes valami, még nem azt jelenti, hogy egészséges is.

4. Joghurt

Tele D-vitaminnal, B-vitaminnal és probiotikumokkal! Szuper, de megnézted a cukortartalmát is? A gyümölcsjoghurtok általában bővelkednek szénhidrátban is, ezzel az egekbe emelik vércukorszinted.

5. Gyümölcslevek

Nos, amint a gyümölcscentrifugán átmennek a friss gyümölcsök a legtöbb rost eltűnik belőlük, és mi marad ott? A gyümölcscukor. Így lesz még a 100%-os gyümölcsléből is rejtett cukorforrás. Ráadásul ezektől a dzsúszoktól csak éhesebb leszel, és még többet fogsz enni a nap során.

6. Kenyér, bagett és a többi sós péksüti (és az édesek is természetesen)

A fehér liszt a magas glikémiás indexű ételek közé tartozik, így a belőle készült ételekkel, pékáruval hirtelen megugorhat a vércukorszint, amely nem kedvez az egészségnek. A teljes kiőrlésű termékek már jobb alternatívának tűnnek, de vigyázat, ezeket sem szabad túlzásba vinni. Nem jó ötlet naponta egymás után tolni a különböző szendvicseket, péksütiket, pogikat vagy pizzát, ha oda kell figyelnünk a vércukorszintünkre.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...