2015.05.13. 14:00:21 9031 237

5 tipp, hogy tovább uralkodjon a tisztaság a fürdőben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alighogy kitakarítottad a fürdőszobát, végig nyaltad a csempét és a kádat, máris vízkőnyomok és foltok tarkítják azokat? A fürdőszoba tisztán tartása macerásabb, mint gondolnánk, de néhány tippel tartósabbá varázsolhatod a takarítás eredményét. Hogyan?

Fürdőszoba takarítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fürdőszoba takarítása

1. Állítsd meg a párát!

Tarts egy ablaklehúzót a fürdőszobában! Aki az utolsó a sorban, az húzza le a csempét, a zuhanykabin ajtaját vagy a kádat. Ez elősegíti a gyorsabb száradást, kevésbé tud megtelepedni a vízkő. Igazán nem telik sok időbe, de nem kis időt nyerhetsz ezzel a következő takarításig, ráadásul addig is tisztaság uralkodik majd.

Ha a fürdőszobában nyitva hagyjátok az ajtót (és/vagy ablakot, ha van), akárcsak résnyire is, az is hozzájárulhat a pára gyors távozásához.

2. Használj folyékony szappant!

A kézmosásnál a normál szappan helyett válaszd a folyékony változatot, így a szappanlerakódásokkal nem kell foglalkoznod.

3. Zárt szekrényekben tárolj!

Egy zárható szekrény, ahova elrejtheted a naponta egyszer használatos kozmetikai cikkeket, fogkrémeket, gyógyszereket stb. verhetetlen abban, hogy a fürdőszoba rendezettnek tűnjön – még akkor is, ha éppen nem az (a szekrényeken belül, de azt senki sem látja..., igaz?). :)

4. Legyen egy zacskó titkos fegyver kézközelben!

Dobj egy zacskó fertőtlenítő kendőt a mosdó alá, így gyorsan letörölheted a fogkrém nyomokat és egyéb szennyeződéseket.

5. Legyen papírtörlő is kéznél!

A mosdókagylót, a csapot gyorsan szárazra törölheted, valamint ezzel könnyebb és higiénikusabb a haj összeszedése is.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Imádod a császármorzsát? – Ne mondj le róla akkor sem, ha vegán vagy!

Míg 5-10 évvel ezelőtt igazi kihívásnak számított, ha valaki valamilyen alternatív étkezést, életmódot követett, esetleg valamilyen ételallergiától szenvedett, hiszen egy-egy menü hozzávalóit megkeresni nem volt a legegyszerűbb feladat, addig manapság már sokkal könnyebb dolgunk van.

Sajtimádók, figyelem!

A lágy, fehérpenészes, félkemény, kemény, gyúrt, sós, savós, ömlesztett, belsőpenészes sajtoknak milliós nagyságrendű rajongótábora van világszerte. És mint tudjuk: sajtból van a hold is, valamint jó néhány tanulságos történetben központi „szereplőként” jelenik meg ez a különleges tejtermék. Említésre méltó példaként a La Fontaine fabuláiból ismeretes A holló meg a róka című mesében megjelenített sajt, mint a konfliktus kiváltó oka, avagy más szemszögből, mint a kívánalom tárgya.

Legyen neked is madárbarát a kerted!

Peter Kahn a Washingtoni Egyetem pszichológia professzora hosszú évekig kutatta azt a kérdést, hogy milyen kapcsolat van az ember és a természet között, és miért van az, hogy a technológiai prosperálással párhuzamosan a természet egyre csak visszahúzódik, pusztul? A természet sokak életében már csak a David Attenborough-féle filmeken át szűrődik be a nappaliba, ahol nincs a biztonságos távolságban lévő állatoknak sem szaga, sem különösebb köze a szemlélőhöz. Ez az úgynevezett „technológiai természet” jelensége.