2020.11.09. 17:15:04 9194 221

5 tipikus lakberendezési hiba – kerüld el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha csinos otthon kialakítására törekszel éppen, vagy a meglévő berendezést szabnád modernebb, trendibb arculatra, van pár baki, amit jobb elkerülni... Néhány tipikus melléfogás, ami az egész összképet elronthatja…

Kanapé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kanapé

Kényelmes legyen, vagy szép?

Könnyű egy-egy tárgyba első pillantásra beleszerelmesedni, ám jóval nehezebb otthon kerülgetni évekig. Az elképesztően szép, grandiózus fotel, amiben úgy képzeljük minden nap olvasunk majd, nehézkesen illeszthető 30 nm-es garzon praktikus berendezésébe. Ugyanakkor a praktikum sem minden.

Például nagyon jól rendszerezhető majdnem bármi a klasszikus „salgó” polcokon. De azért otthonra? Nem kéne! Bútorválasztás előtt tehát nézzük meg, hogy méret és funkció szempontból nekünk való legyen, és ha a lakásunk stílusához is passzol, akkor vegyük csak meg.

Színek és azok hiánya

A vidám, színes holmik barátságossá teszik az otthont, ám ha csillió darab minden színben pompázó kiegészítő és bútor van jelen egy helyiségben, akkor az mindig káosz és kupi látszatát fogja kelteni. Sokkal jobban járunk, ha a déli tájak bazári hangulatát meghagyjuk a déli tájak bazárjainak. Otthon pedig egy-két kedvenc kiválasztott árnyalatra építsünk.

A minimál stílusú otthon is jól tud kinézni, általában fekete vagy fehér színekben pompázik, de hosszabb távon nagyon ingerszegény lehet.

Rosszul megválasztott világítás

Egy tökéletesen berendezett szoba is rémesen néz ki, ha rossz a megvilágítása. Például a túl gyenge fény miatt egy kis lyuknak látszik, vagy a túl erős fehér tónusú lámpától műtő hangulatát kelti. Funkció alapján is fontos átgondolni: a receptben foglaltaknál több ujj kerül a levesbe, ha gyér a világítás a konyhában, viszont kevésbé pihentető a délutáni szunyóka, ha a nappaliban csukott szemhéj mögött is kiég a retinád.

Méretek és arányok

Az alapvető lakberendezési arány a 2:3, tehát a nagyobb bútorok így aránylanak ideális esetben a kisebbekhez, és összességében a szobának is csak kétharmadát foglalják el. Egyrészt fontos, hogy mérjünk le mindent pontosan vásárlás előtt, mert a szemmérték okozhat meglepetést, mikor a hét és fél óra alatt összerakott svéd remekmű végül nem fér be a helyére. Vagy pont passzol, de a fiókot már nem lehet kihúzni. Másrészt a fenti arányt követve nem lesz nyomasztóan nagy a dohányzó asztalod az aprócska kanapédhoz viszonyítva.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...