2017.05.04. 08:00:49 11873 326

5 perc és már durmolhatsz is! - Trükk a gyors elalváshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor mindenféle dolgod van, és nem feküdhetsz le időben, egészen biztos, hogy állva el tudnál aludni, két korty kávé között. Aztán ott vannak azok a napok is, amikor hihetetlen, de sikerült még 11 előtt ágyba kerülnöd, és hiába csukod le a szemed, egyszerűen elkerül az álom. Ilyenkor jöhetne egy álommanó, aki varázsport szór a szemedre...

Alvás, meditáció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alvás, meditáció

Pedig az éjszakai pihenés elképesztően fontos. Kérdezd csak meg azt a kétgyerekes anyukát a szomszédból, aki évek óta nem aludt 6 órát egyhuzamban... :) Az alvás segít felfrissülni, feltölt energiával, véd a betegségek ellen, sőt, még a fogyásban is segíthet. Ellenben, ha nem alszunk, sokkal inkább védtelenebbek vagyunk. Minél gyorsabban lőjük fel a pizsamát tehát, annál jobb, de manapság ritkán kerülhet korán ágyba az ember. Akkor legalább az elalvást gyorsítsuk fel, és tegyük atombiztossá minden körülmény között!

Ezt a trükköt, ami hozzásegíthet a gyors elalváshoz test-scan meditációnak is nevezik. A lényege az, hogy lefekvés után minden egyes testrészünkön végig pásztázzuk gondolatban, és arra koncentrálunk, hogy mit érzünk adott területeken. Nehézséget, esetleg könnyűséget, Zsibbadást, szúró érzést? Kellemes fáradtságot? A lényeg, hogy egyszerre csak egy testrészre koncentrálj, és menj szépen végig a testeden, ne hagyj ki semmit.

A meditáció ellazít, megnyugtat, oldja a stresszt és végeredményként hozzásegíthet a gyors elalváshoz, hiszen mire végig érsz és ellazítod minden testrészedet, addigra készen fogsz állni az alvásra.

Nem tudod hogyan állj neki? Kezdheted például így:

Feküdj hanyatt, csukd be a szemed. Most lazítsd el szépen a fejed búbját..., a homlokod..., az arcod..., a nyakad..., a vállad... Most figyelj arra, hogy milyen érzés van a kezeidben. Lehet hogy könnyűnek, lehet, hogy nehéznek érzed. Tudd, hogy mindegyik rendben van. Most koncentrálj arra, ahogy a mellkasodba veszed a levegőt. Próbálj meg áttérni hasi légzésre, és figyeld meg, hogyan áramlik a levegő ki és be a hasadban. Fókuszálj a levegő útjára, figyelj a hasadra, majd vezesd gondolatban a levegőt el az összes testrészedhez. Kezded már érezni és élvezni? Akkor folytasd, és figyeld meg a testrészeidet, ahogy a levegővel átlélegzed az egész tested a fejed búbjától a lábujjadig.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...