2015.02.18. 14:58:37 7720 197

5 ok, amiért érdemes piacra járni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár rettentően kényelmes a sarki közért – közel van – és a pár buszmegállóra található hipermarket – minden kapható – azért ne feledkezz el a hagyományos piacokról sem. Hiszen a legtöbb élelmiszer ott is megvásárolható, a minőség pedig összehasonlíthatatlan. 5 jó indokunk van a piacok mellett!

Zöldségpiac - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldségpiac

1. Kiválaszthatod a legjobb minőséget!

Mivel nem csak egy eladó kínálatával találkozol, szabadon nézelődhetsz és kiválaszthatod a legszebb árut. Lehet, hogy minden darabot máshol fogsz megvásárolni, ami a listádon van, de ha van rá időd, akkor miért is ne? Kincsekre bukkanhatsz, ha megadod a módját.

2. Tanyasit, házit és őstermelőit kaphatsz!

Számomra ez a legfontosabb ok, amiért érdemes a piacra kijárni. A csirkéből megvásárolhatod a tanyasi, nem antibiotikumokon nevelkedett fajtát, a tojásból a Margit néniét, a túróból meg a házit. Össze sem hasonlítható a minőségük és az ízük a boltival.

3. Személyes kapcsolatot teremthetsz

Beszélgethetsz az eladóval, sőt, akár még alkudozhatsz is. Nem ritkán saját maguknak alkudnak az eladók és még te kapsz borravalót. Ha több mindent vásárolsz, lefelé kerekítenek, így még spórolhatsz is.

4. Színes, szagos forgatag

Valódi élmény belecsöppenni a piaci hangulatba. Ott aztán zajlik az élet! Isteni illatokat áraszt a réteses és a füstölt húsos, és zenei füleinknek az emberekkel tömött csarnok duruzsoló zaja. Ha megvárod a „piacolós” hangulatot, akkor érdemes csak úgy szórakozni, nézelődni, akár vidékre vagy Pestre is elutazni egy-egy híresebb piacért.

5. Frissességben verhetetlen

A piaci áruk frissességét a nagy áruházláncok, de még a kis sarki boltok sem fogják übereleni soha. Mivel piac nincs mindennap – legalábbis a legtöbb városban nincs – így csak egy-egy napra korlátozódik az áruk kipakolása. A következő piaci napra friss termést kell vinni (kivéve a tartós élelmiszerek), amit lehet, hogy az nap szedett le Marika néni a fáról, vagy húzott ki a földből.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ne hagyd a tornazsák és az iskolatáska tisztítását augusztusra! Így csináld!

Az iskolába járás, a túrázás vagy akár csak egy nap eltöltése a parkban mind-mind látható nyomot hagyhat a hátizsákokon. Az rendben van, hogy hazaérve egy fertőtlenítő törlőkendővel letöröljük kívülről a táska anyagát, de ez nem elég, rendszeresen időt kell szánnunk az alapos tisztításra. A különböző foltok és az általános szennyeződések a helyes módszerrel könnyen kitisztíthatók, így gyakorlatilag teljesen újnak tűnhet az adott darab.

Egy szál levendula. Nem is gondolnád, mi mindenre jó

A levendula nagyon régóta életünk szerves része. Ma már nem csak mint gyógynövény, hanem mint eszköz is szerepel a médiában és közösségi médiában arra emlékeztetve az embereket, hogy a legegyszerűbb kis mezei növény is milyen csoda lehet egy fotón. Előszeretettel használjuk képi háttérként a lélegzetelállító levendula mezőket és a levendula mintás háztartási eszközök, használati és dísztárgyak divatja sosem múlik el. Nézzük, ezeken kívül mi mindenre lehet még jó és hasznunkra ez a különleges növény.

Légy divatos idén nyáron is! – Ezeket a tanácsokat fogadd meg!

El sem tudjuk mondani, mennyire vártuk már az igazi nyarat! Ugyan a tél enyhe volt, a tavasz viszont annál szeszélyesebb, már-már őszbe hajló, úgyhogy most igazán megérdemlünk némi napsütés, meleget, sőt, ha kell forróságot. Hogy trendin várd a jó időt, ezekkel a divattippekkel próbálkozz!