2017.10.31. 14:35:48 11070 361

5 mód, ahogyan kutyád iránti szereteted kifejezhető
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Manapság a házi kedvencek, de legfőképpen a kutyák egyre inkább családtag szerepet töltenek be életünkben. Elárasztjuk őket játékokkal, pihe-puha fekhelyekkel vagy indokolt és kevésbé indokolt ruhadarabokkal. Viszont nem biztos, hogy erre van az állatnak leginkább szüksége: a legnagyobb ajándék, amit kutyádnak adhatsz az a tudatos jelenlét.

Játék a kutyáddal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Játék a kutyáddal

Azonban jelenlét alatt nem azt kell érteni, hogy amíg a kanapén tévézel, addig ő a lábadnál heverészik - bár valószínűleg ezt is élvezi:)! Jelenlét=minőségi együtt töltött idő. Lássuk, mit szeretne, ha el tudná mondani:

1. Mondj kedves, dicsérő szavakat!

Egy MRI-vel végzett vizsgálat szerint a kutyák nemcsak a hangsúlyozás és mimika miatt értik, hogy éppen dicsérjük vagy szidjuk-e őket, hanem bizony megértik a gyakran hallott szavak jelentését is! Éppen ezért csak el kell neki mondanod, hogy milyen szép, okos vagy szimplán azt, hogy mennyire szereted.

2. Vakargasd a füle tövét!

…vagy éppen a pocakját, ha mégis azt szereti jobban. A kutyák füle tövénél számtalan idegvégződés található, amik stimulálásakor endorfin szabadul fel a szervezetükben. Ha simogatod kedvencedet, térj ki erre a területre is, így biztos lehetsz benne, hogy megérti, amit ezzel a gesztussal üzenni akarsz. Sőt, a benned rejlő feszültség is csökkenni fog közben.

3. Tanuld meg a testbeszédét!

Kedvenceink nem mindenki közelségét szeretik, és néha nagyon nem szeretnének új arcokkal sem megismerkedni. Te tudod, hogyan jelzi ezeket a te kutyád? Figyeld a reakcióit, majd viselkedj azoknak megfelelően. Ezáltal csökkenthető a kutyust érő stressz és növekszik a beléd vetett bizalma.

4. Tanítsd játékos formában újabb és újabb trükkökre!

Játék a kutyáddalJáték a kutyáddal
A kötődés megerősítéséhez kiváló lehetőség a közös mókázás. Azt nem is ecseteljük, milyen fontos az alapvető vezényszavak megtanítása, ám nem célszerű ezen a szinten sem megragadni. Ahogy neked, a kutyának is éltető a kihívások legyőzése. A kis jutalomfalatok pedig egyértelműen boldogabbá teszik majd kedvencedet.

5. Etesd a kezedből!

Az előzőből kiindulva a kötődés erősítését segíti ez a módszer. Értelemszerűen kölyök korban érdemes erre leginkább rászoktatni a kutyust, mivel így nemcsak az evés közbeni agresszív viselkedés megnyilvánulása csökkenthető, hanem még a kutya és a gazdi közötti bizalmas viszony is korábban kialakítható.

Forrás: dogtime.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...