2023.04.10. 15:21:43 7534 284

5 jó tanács, amire szükséged van, ha kimerültnek érzed magadat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavaszi bohó és folyton változó időjárás, illetve a vitaminhiány megviseli a szervezetünket. A mozgás hiánya, az egészségtelen táplálkozás és az ülőmunka sem kedvez az egészségünknek. Ha folyton kimerültnek érezzük magunkat, érdemes azon elgondolkodni, mire lehet szüksége a szervezetünknek ahhoz, hogy regenerálódjon és rendben működjön.

Fáradtság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fáradtság

Gondoskodjunk a szemünk egészségéről!

A szem, a jól látás az egyik legfontosabb dolog az életünkben. Gyakran feledkezünk meg arról, hogy a fáradtságunk oka a szem elfáradását is jelentheti. A technika fejlődésével egyre többet ülünk gépek és monitorok előtt, a szemünket terhelve és erőltetve. Ez fejfájást, szédülést és kimerültséget okozhat. A szemünk egészségéért szükségünk van omega-3 zsírsavakra, luteinre, cinkre, meg A-, C-, és E- vitaminokra. A zöld leveles zöldségekben, tojásban, citrus félékben, piros bogyós gyümölcsökben, magvakban és zsíros halakban találhatjuk meg ezeket.

Az immunrendszerünk karbantartása

Amennyiben immunrendszerünk nem működik zökkenőmentesen a folyamatos fáradtság érzete mellett minden baktérium, ill. vírus könnyebben megtámadhatja a szervezetünket. Például a citrusfélék, gyömbér, kiwi fogyasztásával erősíthetjük és karban tarthatjuk az immunrendszerünket, de elengedhetetlen a mozgás is.

Turbózd fel az anyagcseréd!

Ha kimerültnek és fáradtnak érezzük magunkat, az az anyagcsere lassú és nem megfelelő működését is jelentheti. Minél gyorsabb az anyagcsere, annál több kalóriát égetünk el a nap folyamán. Ülő munka mellett az anyagcserénk jelentősen lelassul. Hogy kicsit felturbózd, érdemes kávét, hínárt, teákat, babot és sovány húsokat fogyasztani. A fűszerek is segítik a jó anyagcserét. A gyömbér, cayenne paprika és kardamom is kiváló hatással vannak rá.

Az agy serkentése sem elengedhető

A helyes táplálkozás nem csak a testünkre, de az agyunkra is jótékony hatással bír. Ha az agyunk nem kapja meg a megfelelő energiaforrást, szintén fáradtnak és enerváltnak érezhetjük magunkat. Az agy megfelelő működését segítheti az áfonya, a diófélék és nem árt étcsokoládét fogyasztanunk - mértékkel. Továbbá jót tesz a gránátalma, a zsíros halak fogyasztása, illetve a rostban gazdag élelmiszereket, úgy mint a barna rizs és a teljes kiőrlésű pékáru, se hanyagoljuk.

A bélműködés rendben tartása

A megfelelő étkezés és a mozgás segíti beleink működését, a tápanyagok felszívódását és a tisztulási folyamatot. Az ülőmunkát végző embereknél a bélrendszeri megbetegedések esélye jóval nagyobb, mint a többet mozgóknál. Érdemes több brokkolit, teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket, illetve bogyós gyümölcsöket fogyasztanunk. Lehetőleg kevesebb vörös hús és feldolgozott élelmiszer fogyasztása ajánlott.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...