2023.11.23. 17:30:00 7657 274

5 gyermekbetegség, amit szülőként jó tudni kezelni - Hasznos e-learning a Heim Pál Kórháztól
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden újdonsült szülő rémálma, hogy a kisbabája egészsége megromlik. Az első láz vagy az első nátha is ugyanúgy megviseli a szülőket, mint a kicsiket. Azonban egy sor apróbb betegségen jobb minél előbb, még gyerekként túl lenni, hiszen ilyenkor alakul ki az immunrendszer és vannak olyan betegségek, amik felnőtt korban veszélyesebbek.

Beteg gyermekét gyógyító anya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Beteg gyermekét gyógyító anya

Hogy a szülők eléggé felkészültek legyenek a kisgyermekekre leginkább jellemző betegségekre, illetve azok pánikszerű, szakszerű kezelésére, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet néhány éve e-learning tananyagokat készített a szülők számára, amely öt gyerekbetegség otthoni ellátását, valamint azok megelőzését taglalja. A hiteles információkat akkor is érdemes ismételni, ha gyerekeink már felnőttek, de gyakran vigyázunk az unokáinkra.

Láz

Ebből a részből a láz, mint tünet súlyosságának megítéléséhez kapunk hasznos információkat, valamint arra, hogy lázcsillapításra mely esetekben és milyen módon van szükség.

Hányás és hasmenés

A hányás és hasmenés gyakran jár együtt, ezeket vírusok, baktériumok vagy antibiotikumok is kiválthatják, ez utóbbi mellékhatásként. A kiszáradás megelőzését, azaz a folyadék- és sóveszteség pótlását tanulhatjuk meg ebből az oktatóanyagból.

(Asztmás) hörghurut

A hörghurutra hajlamos csecsemők és kisgyerekek esetében sűrűbben is előfordul ez a megbetegedés, így a légúti hurutos tünetek megfelelő kezelését ugyancsak érdemes alaposan elsajátítanunk.

Evészavar

Gyakori kísérőtünet a legtöbb betegség mellett az étkezés elutasítása. Nagyon fontos tudni, hogy ez minek a tünete lehet, hogy ne alakulhasson ki evészavar, valamint a gondos táplálás módját is megosztják velünk a szakemberek.

Krupp

A gége és a légcső ilyenfajta gyulladásos megbetegedését általában vírusoknak köszönhetjük. A betegség az érintett felső légúti szervek nyálkahártyájának duzzanatával jár, ezáltal légzési nehézséget okozva. Az ijedtség helyett tanuljuk meg helyesen kezelni az ilyen szituációt is!

Az online tananyagok a fenti rendszerbe foglalt, alapvető ismereteket az adott témától függően 15-30 percben foglalják össze.A szakemberek által összeállított tananyagot azért érdemes megismernünk, mert éles helyzetben is alkalmazható, gyakorlatias tudást szerezhetünk meg a képzés által.
A mit tegyünk és mit ne tegyünk tanácsokon kívül természetesen azok az esetek is taglalásra kerülnek, amikor mindenképp orvosi segítséget kell kérni!

Amennyiben az elsajátított tudásszintünket le is ellenőriznénk, az adott anyagrész végén erre lehetőségünk lesz, valamint az összes tananyag meghallgatása után egy összesítő záróteszt is kitölthető.

Forrás: heimpalkorhaz.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...