2019.10.02. 14:59:32 8927 296

5 fontos őszi teendő – ne hagyd utolsó pillanatra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az évszakváltások mindig adnak egy-két plusz munkát a ház körül, ezeket pedig érdemes időben elvégezni, hiszen egy váratlan hideg könnyedén okozhat károkat, ha nem készültünk fel. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan teendők is, amikben másokra vagyunk utalva – ekkor könnyen a túlkereslet áldozatai lehetünk. Nézzük, mit kell még megcsinálni a tél előtt?

Falevél gereblyézés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Falevél gereblyézés

Szigetelés

Anyagi szempontból is rengeteget számít, hogy mennyire szigetelnek a nyílászárók, hiszen az utcát fűteni nem éri meg – attól kint nem lesz melegebb! Nézd át az ablakokat, ajtókat és ahol szükséges javítsd vagy cseréld ki a szigetelést. A tetőcserepekre is ráfér egy átnézés, hiszen, ha elmozdul egy cserép, sokszor már csak akkor tűnik fel, amikor újra kell vakolni és festeni a beázás miatt. Az ajtók és ablakok szigetelése néhány száz forintból házilag javítható és a fűtés számlán az összeg is hazatalál majd.

Fűtés

Nem csak a szigetelés átnézése fontos, de magát a fűtőrendszert is ellenőriztessük szakemberrel még a fűtésszezon beállta előtt. Ha ugyanis halogatjuk, arra könnyedén rá-fázhatunk, a fűtésszezon kezdetén már a szakemberek nagy része be lesz táblázva. A kémény takarítása is fontos, az égésterméknek ki kell jutni. Arra is készüljünk fel, ha mégsem jutna ki a káros anyag. A szénmonoxid jelző (amennyiben nem elektromos vagy megújuló fűtést használunk) elengedhetetlen tartozéka a kazán helyiségének. Ellenőrizzük a működését és cseréljünk benne elemet.

Kinti vizes blokkok

Lassan ideje kiemelni a szivattyút a kútból, kiüríteni az öntözőrendszert, kifolyatni a kerti csapot és elzárni az összes kültéri vízállást. Ez egy olyan feladat, amivel semmiképp ne késlekedj, hiszen az első kisebb talajmenti fagy során is elrepedhetnek a csőrendszerek, ami később hatalmasra növekedett vízszámlákat és más, javítási költségeket eredményez majd.

Autózásra felkészülni, vigyázz…

Még a tél előtt nézessük át az autónkat, a fék rendszerre és a futóműre kiemelt figyelemmel. Az életünk múlhat rajta, menjünk biztosra. A nyári guminak is lassan a garázsban a helye és ha hamar lecserélteted, a gumisok csúcsforgalmát is megúszhatod. Ha az aksid gyengélkedik, pótakkumulátort is ideje beszerezni, de legalább egy bika kábel sosem árt, ha van nálad. Izzó készletet is ellenőrizd, a korai sötétedésnek hála még nagyobb szükséged lesz a tökéletes kivilágításra.

Mindenki fázik

Mikor a saját ruhatáradat szezonváltásra kényszeríted, ne feledkezz meg bundás barátaidról sem. A kutyaház téliesítésének is eljött az ideje. Ha nem szigetelt a házikójuk – és persze nem benti jószágok- akkor hungarocellel segíthetsz a nagy hidegek viselésén. Kutyaajtót is szerelj fel, így a ki-be járkálás továbbra is könnyű lesz nekik, mégis kevésbé hűl ki a kis otthonuk. Lakáskutyák esetén gondoskodj a megfelelő öltözékek beszereléséről, hiszen a fűtött lakáshoz képest akár 20-25 fokkal hidegebb környezetben is ugyanaz a bunda lesz rajtuk séta során is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában