2015.07.23. 20:00:00 8436 199

5 film, amit a zenéje miatt (is) kedvelünk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az igazat megvallva imádom a filmzenéket, ezért nagyon nehéz volt 5 filmet kiválasztani a kedvencek közül. A musical jellegű filmeket direkt kikerültem, mivel akkor soha nem lenne vége a listának, és a kiválasztást nem a főcímdalra alapoztam, amit általában mindenki ismer, hanem a teljes soundtrack-re.

Ponyvaregény | Fotó: wikipedia.org - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ponyvaregény | Fotó: wikipedia.org

A lista teljesen szubjektív, sorrendet pedig nem állítanék fel, legszívesebben 10 további filmmel folytatnám a felsorolást, mivel nagyon sok kedvencem nem kaphatott helyet.

Ponyvaregény

Ha filmzenékről van szó, nálam a Ponyvaregény az etalon. Tarantino mindig is jó érzékkel válogatta össze a filmjeihez illő zenéket, a Ponyvaregényben pedig ez kifejezetten jól sikerült. Olyan slágerek sorakoznak egymás után, mint a Son of a Preacher Man Dusty Springfieldtől, a Jungle Boogie a Kool and the Gangtől, aztán itt van még Chuck Berry You Never Can Tell-je is. Nem vagyok benne biztos, de úgy gondolom, hogy ezt a zenét a film tette igazán híressé a filmtörténet egyik legismertebb táncos jelentével, melyben John Travolta és Uma Turman nagyon vagány koreográfiát lejt. Nagy kedvenc még a Misirlou a Dick Dale & His Del-Tones-tól. Nem is tudom, hogy melyiket hallgassuk meg, legyen talán a híres táncjelent.

Trainspotting

A képzeletbeli második helyezett kiválasztása már koránt sem ilyen egyértelmű, de Iggy Pop, Lue Reed, Blur és az Underworld azért sokat segítettek, amikor a Trainspotting tracklistjét beválogattam. Kellően őrült, ugyanakkor nyomasztó, képes rá, hogy a film hangulatát újra végig élje az ember, ha ezt az albumot meghallgatja. A Born Sleepy-re bulizva szerintem egy nemzedék nőtt fel, most viszont szóljon a Perfect Day.

Forest Gump

A főcím is egészen biztos, hogy mindenkinek beugrana, ha elkezdeném dúdolni, de az egész filmben klasszikusok szólnak. Csak hogy párat említsünk a két cédényi zenei felhozatalból: Elvis Presley, Aretha Franklin, The Doors, Bob Dylan, The Mamas and the Papas,The Beach Boys és Simon & Garfunkel Mrs. Robinsonja.

A nagy Gatsby

A film is nagyon tetszett, de a zenéje mindent visz. Eredeti 20-as évekbeli felvételekkel is klassz lett volna, szívesen megnéznék egy olyan változatot, de a mai előadókkal sem volt semmi gondom. Sőt! Olyan feldolgozásokat köszönhetünk ennek a filmnek, mint például a Crazy in Love (eredetileg Beyoncé R'n B dala) swing változata Emeli Sandé előadásában. Nagy kedvenc még a The XX zenekar és Florence and the Machine is, de a filmből emlékezetes a bágyadt hangú Lana del Ray Young and Beautiful-ja, amit rengeteget játszottak a rádiók 2013 nyarán.

Dirty Dancing 2.

Tudom-tudom, nem éppen egy filmklasszikus és a zenéje sem mondható annak. Viszont ezek a latinos ritmusok egészen biztosan felpörgetnek és felráznak, ilyenkor nyáron különösen jól esik ezt a fajta zenét hallgatni. Én ezt vállalom. :) Bulizzunk!

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.