2015.02.23. 15:07:15 10090 308

5 étel, amit alternatív tisztítószerként használhatsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ecetről, a szódabikarbónáról és a citromról mindenki tudja, hogy milyen nagyszerű munkát végeznek a konyhában, a WC-ben és a fürdőszobában is. Viszont a ketchup fényezőszerként való használata már koránt sem ilyen egyértelmű. 5 étel, amiről soha nem gondoltad volna, hogy tisztít!

Ketchup - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ketchup

1. Ketchup

A tisztításban annyira nem jeleskedik, de a fényezésben igen! Gyerekkori kedvencedet most réz és autófényezésre használhatod fel újra.

2. Rizs

A száraz rizs egy kis meleg vízzel és mosogatószerrel kombinálva segít a mélyebb edények, poharak, vázák aljára száradt kosszal elbánni. Rázd meg egy kicsit és a nehezen elérhető helyeket is tisztára kaparja.

3. Dió

Dió | Fotó: 123rf.comDió | Fotó: 123rf.com

Hézagos a fabútor, karcolások látszanak rajta? Akkor erre a házi praktikára van szükséged! Dörzsöld át dióval (héj nélkül), hogy elrejtsd a károkat!

4. Tartármártás

A tartármártással eltüntetheted a szürkés csíkokat, maradék anyagokat az alumínium edényekről, amelyek általában akkor jelennek meg, miután a mosogatógépben mostad őket.

5. Vodka

A króm fényesítéséhez, a porcelán tisztításához és a ruhák szagtalanításához jól jöhet egy üveg vodka. Még szerencse hogy maradt a hétvégéről! ;)

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában