2016.01.03. 18:00:48 9861 247

5 drámai film, amit mindenkinek látnia kell!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Teljesen természetes, hogy nincs mindig kedve az embernek egy nagyívű, drámai filmhez, ugyanakkor néha nem árt megnézni egy-egy elgondolkodtató filmet. Sokszor éppen erre van szükségünk: drámai sorsok, érzelmek, küzdelem és veszteség.

A remény rabjai | lisztesmegmondjaatutit.blog.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A remény rabjai | lisztesmegmondjaatutit.blog.hu

A következő 5 film mindegyike a halál árnyékában játszódik, és egyedi hangulatukkal beszippantják az embert. Ha különleges élményre vágysz, akkor ne habozz egy percig sem, hogy (újra) megnézd a következő drámák bármelyikét.

1. A remény rabjai

Az életfogytig tartó börtönre ítélt Andy Dufrense, egy leleményes bankár, aki még ezen a limitált lehetőségekkel behatárolt helyen is képes kvázi „karriert” építeni, és könyvtárosként reményt adni az elítélteknek. Tim Robbins egy tőle szokatlan szerepben is remekel, Morgan Freeman pedig egyszerűen zseniális. A film egy Stephen King regény adaptációja.

2. Halálsoron

Egy halálra ítélt napjai a börtönben meg vannak számlálva, így van ezzel John Coffey is, aki ennek ellenére nem törik meg – pedig, ráadásul, ártatlanul került a halálsorra. A film Stephen King azonos című regénye alapján készült, és feszült, mégis felemelő hangulat jellemzi az elejétől a végéig.

3. Amerikai história X

A rasszista testvérpár idősebbik tagja egy faji gyilkosságért börtönbe kerül, ahol gyökerestül megváltozik a gondolkodásmódja. Szabadulásakor teljesen másként viselkedik, mint ahogy a barátai és a testvére várnák tőle. A filmet Edward Norton zseniális alakítása is felejthetetlenné teszi.

4. A zongorista

Ezt a filmet talán be sem kell mutatni, hiszen szinte a megjelenése pillanatában kultuszfilmmé vált. Varsó bombázásával kezdődik a bonyodalom, amikor a városáért rajongó és a szerelmét, valamint a művészetét féltő, zsidó zongorista menekülni kényszerül. A megrázó és szomorú történetet vétek lenne kihagyni.

5. Schindler listája

Ha A zongorista kultfilm, akkor a Schindler listája egy klasszikus mestermű, egy alapfilm. Mindehhez Spielberg rendkívül élethű rendezése, illetve Liam Neeson és Ben Kingsley remek színészi alakításai is hozzájárultak. A gyártulajdonos Schindler több zsidó családot is megmenekít a deportálástól és így a haláltól. A film egy igaz történetet dolgoz fel.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...