2015.04.01. 19:31:16 17032 422

5 dolog, amit valószínűleg nem tudtál a női orgazmusról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az orgazmus éppen annyira része (vagy része kellene, hogy legyen) az egészséges életnek, mint a fogmosás. Ne legyél tehát zavarban és ne legyél félénk! Inkább ismerd meg a legújabb kutatási eredményeket, amelyek között talán neked is lesz egy-két újdonság.

Orgazmus - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Orgazmus

1. Az orgazmus az éveid számával egyre jobb lesz

Ahogy a jó bornak, az embereknek ehhez is érni kell. Egy kutatás szerint a 40 és 50 év közötti hölgyek körében több nő élt át orgazmust az utolsó szexuális együttlét alkalmával, mint húszon vagy harminc éves társaik. Bár a kutatások nem vizsgálták, hogy ez miért van így, mégis valószínűsíthetjük, hogy az addig megszerzett tapasztalat és magabiztosság nagyban hozzájárul a szex élvezéséhez.

2. A legtöbb nőnek eltart egy darabig...

Teljesen normális, hogy tovább tart elérni a csúcsra a nőknek, mint a férfiaknak. A legtöbb nőnek legalább 20 perc izgatásra van szüksége, mire orgazmusa lesz. A nők körülbelül 30%-ának problémát okoz az orgazmus átélése, és 80%-nak nehéz vagy lehetetlen a csak vaginális orgazmus elérése.

3. Az orgazmus csillapítja a fájdalmat

Fáj a fejed? Nem kifogás. Az orgazmus ugyanis csillapítja a fájdalmat is. Ez annak köszönhető, hogy az orgazmus során oxitocin szabadul fel a testben, ami többek között csökkenti a fájdalmat, elősegíti a kötődés kialakulását, pozitív érzelmi állapotba kerülünk és nyugodtabbak leszünk – körülbelül 8-10 percig. Még a szex gondolata is segít a a fájdalom csökkentésében a legújabb kutatások szerint.

4. Előfordulhat a nemi szerv stimulációja nélkül is

Hallottunk már olyan nőkről, akik képesek egy vonaton ülve átélni az orgazmust. Az eset nem egy városi legenda, valóban képesek lehetünk úgy elélvezni, hogy közben semmi nem ér közvetlenül a nemi szervhez. A spontán orgazmus két dolognak köszönhető: ha a vérkeringés fokozódik a nemi szerv környékén és ez összekapcsolódik valamilyen vibrációval (pl. buszon, kerékpáron stb.), akkor jöhet létre.

5. Aki többféleképpen próbálja, könnyebben éli át

Azok a nők, akik a szexuális játékok, előjátékok és pozíciók széles skáláját kipróbálják és nem ragaszkodnak egy fix sorrendhez – magyarul szeretik felcserélni és összekeverni a dolgokat – könnyebben élnek át orgazmust. Az orális és a vaginális izgatás együttes vagy váltott alkalmazása biztosabb út a sikerhez, mintha csak az egyiket csinálnátok.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...