2021.12.17. 16:11:29 7236 256

5 dolog, ami nem hiányozhat a konyhádból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi számít feleslegesnek? Mi az, amire valóban szükségünk van? Amikor először szembesülünk a feladattal, hogy a saját otthonunkat berendezzük, akkor megtapasztalhatjuk, hogy mennyire nem egyszerű ez a dolog. Szeretnénk a legtöbbet kihozni minden helyiségből, de természetesen ez komoly anyagi ráfordítást igényel, viszont ez nem mindig kivitelezhető. Mik azok, amikre igazán szükségünk van a konyha berendezésekor, mik azok, amiket hanyagolhatunk?

Konyhabútor Fotó: RS Bútor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Konyhabútor Fotó: RS Bútor

Az alapok

Az első és legfontosabb a konyhabútor, ez nem csak a tárolás, hanem az előkészítés helyszíne is egyebek mellett, és egyébként is, a konyhában bizony nélkülözhetetlen. Nem elhanyagolható szempont, hogy személyre szabott kialakítást kapjon, hiszen ezzel lesz egyszerűbb és élvezetesebb a munka. Lehet akármilyen gyönyörű a konyhánk, ha a polcokat csak a széken pipiskedve érjük el, az edényeket pedig egy török szappanopera minden részének leforgása alatt sem tudjuk előbányászni, akkor ez valójában egy bemutatótér, nem egy praktikusan berendezett helyiség. Törekedjünk arra az elrendezésnél, hogy ne kelljen kilométereket szaladgálnunk, miközben eljutunk az étel előkészítésétől a szervírozásig.

A részletek

Biztos alapok nélkül a legcsodásabb kristálypoharakkal sem megyünk sokra, hiszen nem lesz hol tárolnunk őket. Ha viszont a tárolás már rendben, akkor se ezek beszerezésére gondoljunk elsőként, hanem egy edénykészletre. Az alapfelszerelés másik fontos eleme a tányérok és evőeszközök duója is, amik nélkül nagyon kényelmetlen lenne az életünk. Ne feledjük továbbá a poharakat sem, és bár befőttesüveggel is helyettesíthetőek, a vendégségbe érkező szülők kissé értetlenül állnának a helyzet előtt, vélhetően ha ilyenből kínálnánk őket. Kisebb konyhai gépek nélkül ugyan ideig óráig túllehet élni, -na jó, akár egész hosszan is-, de a kényelem nagy úr, az idő pedig pénz – mint tudjuk, tehát miért is ne választanánk az egyszerűbb utat néhány kisgép beszerzésével?! Na és végül az igazi apróságok, mint a dugóhúzó, konzervnyitó, reszelő, amik nem tűnnek létszükségletnek, viszont a hiányuk nagyon kellemetlen tud lenni, így a nem túl jelentős beruházást mindenképpen megérik.

Fotó: RS Bútor

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...