2023.08.31. 12:35:00 5472 211

5+1 tipp a sikeres karrierváltáshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karrierváltás egy nagy lépés, és sok tényezőt kell figyelembe venni ahhoz, hogy a végén úgy érezzük, megérte az áldozatokat. Ezért, akinek ilyen törekvései vannak, vértezze fel magát olyan praktikákkal, amelyek segítségére lehetnek a karrierváltás folyamatában.

Karrierváltás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karrierváltás

Azok a készségek és elvek, amelyeket a karrierépítés elején vagy karrierváltás során fejleszteni tudunk, gyakran hosszú távú előnyöket hozhatnak az élet más területein is. Amennyiben megpróbáljuk az alábbi irányelveket követni a sikeres fejlődés és előrelépés máris közelebb kerül hozzánk.

1. Mérd fel magad, hogy szintet léphess!

Vannak olyan képességeid vagy tapasztalataid, amelyeket át lehet ültetni az új területre? Mik a mozgatórugód, amelyek a változás felé visznek? Csak olyan karriert érdemes választani, amely összhangban van a képességeinkkel, éppen ezért szedd listába a saját erősségeid és gyengeségeid, valamint az érdeklődési területeidet és céljaidat, hogy helyesen tudj dönteni.

2. Vigyázz, kész, tanulj!

Ha megvannak a konkrét célok, máris könnyebb egy tudástervet kovácsolni: Tanulj és fejlődj! Az új készségek elsajátítása és a tudás bővítése lehetővé teszi azt is, hogy versenyképes maradj a munkaerőpiacon.
A személyes készségek mellett sajátíts el új technológiákat és fejleszd a szoftverek használatát magasabb szintre. Minél többet tudsz az új területről, annál ígéretesebben és eredményesebben léphetsz előre az új pozíciódban is.

3. Ismerd fel a kapcsolati tőke fontosságát!

Ismerkedj olyan szakemberekkel, akik már a vágyott szakmában tevékenykednek. Vegyél részt konferenciákon, online fórumok és csatlakozz a közösségi média felületein is megtalálható szakmai csoportokhoz. Ezeken a helyeken általában mentorálást is kaphatunk, de vannak olyan sikeres szakemberek is, akik ingyenes tanácsaikkal segítik a társaikat.
A jó irányban bővülő kapcsolati hálózat remek lehetőségeket teremthet, ugyanakkor segít a nélkülözhetetlen tudás megszerzésében.

4. Kapjon új köntöst az önéletrajz és a motivációs levél is!

Az új képességeid és tapasztalataid kerüljenek fő helyre az álláskeresési pályázatodban! Nem ijedj meg attól, hogy még nincsenek releváns munkatapasztalataid, hangsúlyozd az ehhez szükséges készségeidet és az új szakterület iránti elkötelezettségedet.

5. Hagyj időt az átállásra!

Ne feledd, hogy a karrierváltás hosszabb és lépésről lépésre történő folyamat, ezért lehet, hogy szükséges lesz egy olyan időszak, amikor párhuzamosan kell foglalkoznod a régi és az új munkaköröddel. Mondjuk részmunkaidős állások vállalásával.

+1. Ne veszíts a lendületből a vágyott pozíció megszerzése után sem!

Az új karrier akkor lesz sikeres, ha nyitottan állunk a rengeteg új, befogadni való ismerethez. Ezeket leginkább közös munka során lehet elsajátítani, így meg kell tanulni csapatjátékosnak lenni.
Emellett aktív és produktív munkaerőnek is kell lenni, ezért fontos minden olyan soft skill elsajátítása, amely lehetővé teszi, hogy megfelelően menedzseld magadat.
Amennyiben kezdetben nem megy túl gördülékenyen a munka, esetleg hibázol is, ne fújj visszavonulót; a létra fokait a te példaképeid is megmászták!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csak a testi adottságokat örökölhetjük, hanem a lelkieket is

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon a feldolgozatlanul hagyott érzelmeinket átadhatjuk-e a gyermekeinknek? Vajon azáltal, hogy eltemetjük a minket ért megrázkódtatásokat (félelem, harag, gyász, kapcsolati problémák), a gyermekeinknek kell majd befejezni azokat?

Ezt tudja az Air Fryer, azaz a forrólevegős fritőz

Az Air Fryer, vagy forrólevegős fritőz, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált, és számos háztartásban megtalálható. Ez a modern főzőeszköz nem csak a gyors és hatékony főzést teszi lehetővé, de legfőbb ismertetőjele a minimális olajfelhasználás, ami azt jelenti, hogy az ételek ízletesen ropogósak lesznek, de kevesebb zsírt tartalmaznak. Most bemutatjuk az Air Fryer előnyeit és néhány ötletet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a konyhai csodagépből.

A krampusz: A téli ünnepek sötétebb oldala

A krampusz egy olyan figura, akit a téli ünnepek kapcsán sokan ismernek, különösen Közép-Európában és az Alpok régiójában. Bár a Mikulás hozza az ajándékokat a jó gyerekeknek, a krampusz a rossz magatartású gyermekeket "látogatja meg". Ez a különös alak az ünnepi szezon sötétebb és hagyományokkal rendelkező oldalát reprezentálja. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk a krampusz történetét, szimbolikáját és azokat a hagyományokat, amelyek körülveszik ezt a misztikus alakot.