2021.09.21. 09:00:00 6729 229

5+1 pénzügyi tipp, amit nőként különösen fontos megszívlelnünk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nők együttérző képességük miatt gyakrabban hoznak pénzügyileg nem megfelelő döntést mint a férfiak. Ha te sem tartasz ott anyagilag, ahol szeretnél, tedd kicsit félre az érzelmeket és kezd el beazonosítani azokat az akadályokat, amik ezen a területen hátráltatnak!

Pénzügyek és a nők - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pénzügyek és a nők

Az anyagi függetlenség ezernyi kaput nyit meg előttünk. Vagyis nyitna, ha rendelkeznénk vele. De már a családi bevételekből való megtakarítás is felemésztheti a családanyák efféle törekvéseit. Pedig a nők általában hosszabb ideig élnek a férfiaknál, így jóval fontosabb lesz számukra idővel az öngondoskodás, mint hinnék! A pénz abbéli rossz tulajdonságáról se feledkezzünk meg, hogy értékét nem tartja meg - az inflációval is illik számolni… Miket kell még figyelembe vennünk, ha idővel ki szeretnénk építeni anyagi függetlenségünket? Megfelelő hozzáállás és meggyőződés!

1. Ne hagyatkozz másokra!

A legtöbb nő előszeretettel bízza a pénzügyi döntéseket a férfiakra, hiszen ők biztosan jobban értenek ehhez a területhez. Ez nem vezet eredményre, hiszen saját anyagi helyzetünket teljes át kell látnunk!

2. Tűzz ki pénzügyi célokat!

Terv és kimutatás nélkül a pénz csak jön és (még inkább) megy. Fektessünk le néhány könnyen teljesíthető rövid távú tervet, ami mindig kellő motivációt adhat a nagyobb, hosszú távú terveinkhez!

3. Ne halmozz fel tartozásokat!

Főleg amiatt ne, mert mások előtt jobb színben szeretnél feltűnni! A pénzügyi zavarokból hamar nehézségek keredekhetnek. Kérjünk pénzügyi tanácsot ennek elkerüléséhez, és számoljuk fel a tartozásainkat!

4. Koncentrálj a megtakarításokra!

Nem célszerű többet költeni még időszakosan sem annál, amennyi a bevételünk. A nők általában kevesebbet is keresnek annál, mint amennyi kereset elérésére valójában képesek lennének, így azt az oldalt is érdemes lenne megpiszkálni kicsit.

5. Hozz létre vésztartalékot és legyen nyudgíjalapod!

Az élet bővelkedik váratlan helyzetekben, ezek miatt jó, ha van mihez nyúlnunk. Keresetünk minimum 10%-át pedig ajánlatos félretenni/befektetni azokra az évekre, amit már nem munkával töltünk.

+1 Élvezd ki a saját döntések által érezhető magabiztosságot!

Légy naprakész legalább a saját kis pénzügyi világodban és tanácskozz a hasonló pénzügyi célokkal rendelkező, ráadásul megbízható ismerőseiddel a fontos döntések meghozatala előtt. Azonban ne feledd, hogy kockázat nélkül nincs nyereség, így nem árt egy jó adag magabiztosság sem az előrejutáshoz. A pénzügyi biztonság hozadékaként más életterületeken is magabiztosabbá válhatunk.

Forrás: [www.motilaloswal.com]((https://www.motilaloswal.com/blog-details/Top-10-Money-Tips-For-Women/1186)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...