2021.05.12. 09:00:00 7100 229

5+1 ok, amiért imádjuk a bögrénket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van kedvenc bögréd? 60% az esély arra, hogy a válaszod: igen! Ugyanis az emberiség döntő többsége érzelmileg ragaszkodik egy kiválasztott bögréhez. Hovatovább, sokuknak mély érzelmi traumát okozna, ha kedvenc ivóalkalmatossága eltörne.

Bögremánia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bögremánia

Bevallom, volt, hogy pezsgőt is a szeretett tündérkés bögrémből ittam, de persze csak nagyon szűk körben vetemedek ilyen „ízléstelenségre” ☺
Én már megfejtettem, mi az oka annak, hogy éppen ezt a bögrét tüntetem ki megkülönböztető figyelemmel a polcomon sorakozó számtalan másik bögre közül. Érdekel téged, mi miatt fűz erős kötelék a te kiválasztott bögrédhez?

A kedvenc bögrénkhez fűződő ragaszkodás lehetséges okai:

1. A tulajdonjog érzete

„Az én bögrém és nem akarom, hogy bárki más is használja!” Szerintetek önzőség ilyen – látszólag – triviális tárgyat ennyire túlértékelni? A tudomány szerint ez a személyes tulajdonosi érzet elég általános jelenség.

2. Megszólít a dizájn

Sok bögrét látnak el logóval, érdekes grafikákkal és szlogenekkel, ami miatt érezhetjük úgy, hogy az a bögre éppen nekünk készült. A bögre éppen ezért sokat elmond a tulajdonosáról: érzelmeket és üzenetet közvetít.

3. Emlékeztet valakire vagy valamire

Egy utazási relikvia, egy kedves emlék egy szeretett személytől, egy emlékezetes esemény lenyomata; bármi legyen is az ok, a szép emlékek újból és újból visszatérnek, amikor kezünkbe vesszük azt a bizonyos bögrét.

4. A napi rutin része

Amikor szinte élni sem tudunk a reggeli kávé vagy a tízórai mellé fogyasztandó finom teánk nélkül, akkor a napi szinten használt bögréhez fűződő viszonyunkat sem kell sokat magyarázni, nem igaz?

5. Segít ellazulni

A bögrénk két kezünkben való szorongatása, miközben kedvenc forró italunkat kortyolgatjuk belőle, bizonyítottan segít megnyugodni: A kortyolgatás és a légzés összehangolása stresszoldó hatású is lehet.

+1 Felmelegíti a szívünket

A bögre és az abba töltött meleg ital nem csak a kezünket, de a szívünket is felmelegíti! Mennyi kellemes emlék jut nap, mint nap eszünkbe róla! Ezek miatt az emlékek miatt lehet, hogy a te érzelmi kapcsolatod is mélyebb a bögréddel, mint ahogy eddig hitted?

Tippünk bögre-vészhelyzetre: Ha megtörténik a baj és úgy megsérül a bögrénk, hogy italfogyasztásra már nem alkalmas, akkor is menthető még a dolog! Ragaszd össze, majd ültess bele egy apró, ám annál kedvesebb növényt!

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?