2021.05.12. 09:00:00 7090 229

5+1 ok, amiért imádjuk a bögrénket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van kedvenc bögréd? 60% az esély arra, hogy a válaszod: igen! Ugyanis az emberiség döntő többsége érzelmileg ragaszkodik egy kiválasztott bögréhez. Hovatovább, sokuknak mély érzelmi traumát okozna, ha kedvenc ivóalkalmatossága eltörne.

Bögremánia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bögremánia

Bevallom, volt, hogy pezsgőt is a szeretett tündérkés bögrémből ittam, de persze csak nagyon szűk körben vetemedek ilyen „ízléstelenségre” ☺
Én már megfejtettem, mi az oka annak, hogy éppen ezt a bögrét tüntetem ki megkülönböztető figyelemmel a polcomon sorakozó számtalan másik bögre közül. Érdekel téged, mi miatt fűz erős kötelék a te kiválasztott bögrédhez?

A kedvenc bögrénkhez fűződő ragaszkodás lehetséges okai:

1. A tulajdonjog érzete

„Az én bögrém és nem akarom, hogy bárki más is használja!” Szerintetek önzőség ilyen – látszólag – triviális tárgyat ennyire túlértékelni? A tudomány szerint ez a személyes tulajdonosi érzet elég általános jelenség.

2. Megszólít a dizájn

Sok bögrét látnak el logóval, érdekes grafikákkal és szlogenekkel, ami miatt érezhetjük úgy, hogy az a bögre éppen nekünk készült. A bögre éppen ezért sokat elmond a tulajdonosáról: érzelmeket és üzenetet közvetít.

3. Emlékeztet valakire vagy valamire

Egy utazási relikvia, egy kedves emlék egy szeretett személytől, egy emlékezetes esemény lenyomata; bármi legyen is az ok, a szép emlékek újból és újból visszatérnek, amikor kezünkbe vesszük azt a bizonyos bögrét.

4. A napi rutin része

Amikor szinte élni sem tudunk a reggeli kávé vagy a tízórai mellé fogyasztandó finom teánk nélkül, akkor a napi szinten használt bögréhez fűződő viszonyunkat sem kell sokat magyarázni, nem igaz?

5. Segít ellazulni

A bögrénk két kezünkben való szorongatása, miközben kedvenc forró italunkat kortyolgatjuk belőle, bizonyítottan segít megnyugodni: A kortyolgatás és a légzés összehangolása stresszoldó hatású is lehet.

+1 Felmelegíti a szívünket

A bögre és az abba töltött meleg ital nem csak a kezünket, de a szívünket is felmelegíti! Mennyi kellemes emlék jut nap, mint nap eszünkbe róla! Ezek miatt az emlékek miatt lehet, hogy a te érzelmi kapcsolatod is mélyebb a bögréddel, mint ahogy eddig hitted?

Tippünk bögre-vészhelyzetre: Ha megtörténik a baj és úgy megsérül a bögrénk, hogy italfogyasztásra már nem alkalmas, akkor is menthető még a dolog! Ragaszd össze, majd ültess bele egy apró, ám annál kedvesebb növényt!

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...