2015.01.06. 11:06:38 10889 98

5+1 higiéniai baki, amit te is elkövetsz a fürdőben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rendszeresen takarítod a fürdőt és a mellékhelyiséget is. Használsz fertőtlenítő szereket, ecetet és így tovább, mégis egészen biztosak vagyunk abban, hogy akármilyen alapos is vagy, ezekből a hibákból te is elkövetsz párat. A jó pap is holtig tanul, olvass tovább, hátha tudunk Neked is újdonságot mondani!

Fürdőszoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fürdőszoba

Nem hajtod le a WC tetejét öblítéskor

Egy kutatás szerint az emberek 60%-a nem foglalkozik azzal, hogy milyen pozícióban van a WC fedele, amikor megnyomják az öblítő gombot vagy meghúzzák a kart. Magyarul a WC tető fent marad. Miért probléma ez? Gondolj csak bele, mennyi baktérium kerül a levegőbe, ahogy fröcsög a víz. Már 1975-ben vizsgálta ezt a problémát a híres baktérium kutató, Dr. Charles Gerba. Azóta számtalanszor megerősítették már, hogy a WC-ből az öblítéssel a bacik kikerülhetnek a vízrészecskéken, és elég sokáig a levegőben maradnak ahhoz, hogy letelepedjenek a mellékhelyiségben. Nem véletlenül van tehát a wécéknek fedele. Használd és add tovább az infót a család többi tagjának is!

Rossz helyen tartod a fogkeféd és túl sokáig használod

Ha a WC-vel egy légtérben van a fürdőszoba, akkor semmiképpen ne tartsd a fogkefédet a toalett felett és közelében a már említett okok miatt. Még akkor sem, ha a mai naptól kezdve mindig lehajtod azt a bizonyos fedelet. Mielőtt használod a fogkefét, mindig öblítsd le forró vízzel és tedd meg ezt a használat után is, a biztonság kedvéért. Ne tedd szekrénybe vagy tokba a fogkeféd, mert úgy nem fog tudni megszáradni, és tökéletes táptalaja lesz a baktériumoknak és gombáknak is. Gondolom nem szeretnél penészes fogkefét használni?

A fogkefédet mindenképpen a fejével felfelé tárod úgy, hogy ne tudjon hozzáérni semmihez, másik fogkeféhez sem! Hasznos reggel és este másik fogkefét használni, úgy rendesen ki tud száradni, és a baktériumok távol maradnak. Legalább 3 havonta cserélni kell a fogkefét.

A sminkfelszerelésed és ecseteidet a fürdőben tárolod

A fürdőszoba tele van bacikkal és nagyon párás, ami nem tesz jót a különböző púdereknek, festékeknek és ecseteknek. A szépség ápoláshoz szükséges felszerelést tartsd külön dobozokban, és ha lehet, akkor ne a fürdőszobában. Az arcodon alkalmazod ezeket a készítményeket, valószínűleg nem akarsz sem árpát a szemedre, sem valamilyen bőrbetegséget.

A fürdőszivacsokkal is vigyázz! Ne használd őket 3-4 hétnél tovább, mivel a baktériumok szeretnek megtelepedni bennük.

Soha nem takarítod le a zuhanyfüggönyt

Ha zárt zuhanykabinod van, azt bizonyára megszabadítod a vízkőtől és így a baktériumoktól is. De mi a helyzet a zuhanyfüggönnyel? Törölgeted? Kimosod? Vagy inkább gyakran cseréled? Nos, a legtöbb zuhanyfüggönyt be lehet tenni a mosógépbe, így nem kell szivaccsal törölgetned. De semmiképpen ne várd meg a penészes állapotot, mert ha úgy mosod ki, csak szétszórod a spórákat.

Hogy tovább tartson a mosások között, gondoskodj arról, hogy meg tudjon száradni a függöny. Szellőztesd a fürdőszobát és húzd szét a zuhanyfüggönyt.

A telefon veled megy a toalettre

Persze remek ötlet a reggeli wc közben letudni a hírek olvasását, de belegondoltál már abba, hogy baktériumok, sőt akár fekália is kerülhet rá? Egy 2011-es tanulmány a vizsgált telefonok 16%-án talált kórokozókat. Már még jobban elterjedtek az okostelefonok és még inkább ragaszkodunk hozzájuk. Gondolhatod, hogy mi lehet az arány...

A kezed hiába mosod meg utána, a telefonodon minden ott marad, majd az arcodhoz veszed, mert hívnak. Jaj! Ugye nem kell folytatni.

+1. A törölközőt egy akasztón szárítod

A törölköző szárítására nem alkalmas a kampó, mivel azon nem tud teljes mértékben megszáradni. A nyirkosság a redők között ottmarad, és ahogy már sejtheted, könnyebben letelepednek a baktériumok és a gombák, amit kellemetlen szag is kísérhet. Sima akasztók helyett szárítsd a törölközőt a radiátoron, a ruhaszárítón vagy egy rendes törölközőszárítón.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mit készítsünk articsókából?

Az articsóka nem része a hagyományos magyar konyhának, így jóformán nem is tudjuk elképzelni, hogy a pizzán kívül mit lehetne belőle készíteni. Pedig a világ konyhái remek recepteket álmodtak meg ezzel a különleges zöldséggel. Lássunk néhányat ezek közül, amellyekkel az articsóka belopja magát a kedvenceid közé!

3 kisgép, amivel jóval kényelmesebb a háztartásvezetés

Hogyha belegondolunk, hogy anyáinknak, nagyanyáinknak - a korábbi felmenőkről már nem is szólva-, mennyivel több munkát kellett fektetniük a háztartás vezetésébe, bizony a mosógépért, de még a porszívóért, mosogatóért is hálát adhatunk. A fejlődés nem állt meg, nézzük, hogy jelenleg milyen hasznos kütyük könnyítik meg a hétköznapi háztartásvezetést!

Fűszeres padlizsánkrémmel a zöldségfogyasztás növeléséért! Szakértőnk receptje

Sajnos Magyarország nagyon rosszul áll zöldségfogyasztás tekintetében: Európában mi fogyasztjuk a legkevesebbet, csak a népesség 30%-a eszik minden nap valamilyen zöldséget. Ezen a helyzeten nagyon jó lenne változtatni, hiszen a zöldségek a legjobb élő tápanyagforrások, tele vitaminnal és ásványi anyaggal, valamint az egészséges emésztéshez (is) szükséges rostokkal. Megfelelő zöldségfogyasztás nélkül sem az egészséges életmód, sem az egészséges testsúly elérése nem képzelhető el. Különösen fontos ez hazánkban, hiszen sajnos az elhízás tekintetében is Magyarország vezeti a listát Európában.