2015.11.03. 17:37:50 8520 227

5+1 dolog, amit az okos férj nem kérdez meg...
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak dolgok, amiket a nők érthetnek csak meg. Ilyen például az, hogy miért kell csoportosan menni a mellékhelységbe, ha társaságban vagyunk, vagy az, hogy miért számít diétásnak a saláta és a csokis süti ebédre. :) Ha a női logikát el kezdjük boncolgat, higgyétek el, abból nem sül ki semmi jó. Egyszerűen kerüljük el ezeket a kérdéseket.

Beszélgetés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Beszélgetés

A nők általában sokkal érzékenyebbek a férfiaknál, ezért is tűnhet néha hazardírozásnak a velük való beszélgetés. Nem mintha ez probléma lenne, különbözőek vagyunk, és ezt tudomásul kell venni. ;) Van egy-két kérdés azonban, amit nem tanácsos feltenni egy nőnek.

1. Voltál a héten edzeni?

Nem sokkal jobb ez a kérdés a rettegett „Nem híztál egy kicsit?” megjegyzésnél... Még akkor is rossz néven veheti, ha csak egészen egyszerűen érdeklődnél, minden hátsó szándék nélkül. Kérdezd meg inkább, hogy nem akar-e csatlakozni hozzád, mivel éppen a konditerembe tartasz. Valószínűleg közölni fogja, ha már túl van a heti edzésein, vagy ha nem, akkor jó pontot szerezhetsz nála.

2. Ez mennyibe került?

Be lehet árazni egy jó lábat vagy egy dögös testet? Nem! Nem lehet. S, ha neki ez a cipő vagy az a ruha jelenti a hosszú lábakat vagy a vonzó megjelenést, akkor bizony peched van, ha kritikus hangnemben teszed fel ezt a kérdést. Sőt, ahhoz vezethet, hogy titkolni kezdi a szerzeményeit. Kérdezd meg inkább így „Nem azért mert, olyan nagyon számít/ puszta kíváncsiságból, mennyit fizettél?” Ha úgy gondolod, hogy túl sokat költ ilyen dolgokra, akkor kezdeményezd, hogy vezessétek együtt a költségvetéseteket.

3. Nekem is mennem kell a szüleidhez?

Legyen szó a szülők vagy a barátok meglátogatásáról..., igen! Menned kell. A kérdéseddel valószínűleg nagyon megsérted. Azt fogja hinni, hogy utálod a szüleit és a barátait. Szóval, ha nagyon nincs időd vagy túl fáradt vagy, akkor inkább máshogy tedd fel a kérdést. Elúsztam a melóval, úgyhogy nem tudok menni a szüleidhez. Üdvözlöm őket, legközelebb igyekszem odaérni.”

4. Megjött?

Körülbelül egyet jelent azzal, hogy „Miért vagy ilyen hisztérika?”. Ezzel a kérdéssel gyakorlatilag semmissé teszed az érzéseit, mintha azért viselkedne úgy, mert menstruál. Ez egy egyszerű magyarázat, így nem kell tovább bogozgatni, hogy mi is a probléma, hogyan érzi magát. Inkább kérdezed meg tőle azt, hogy hogy érzi magát?

5. Mi a baj?

Erre tudod, hogy csak egy dolog lehet a válasz: „Semmi!” Aztán a szokásos fejrázás vagy elfordulás. Ez a kérdés inkább vádló, mint érdeklődő, főleg ha így teszed fel: Most mi a baj? Ráadásul túl általános. Ha igazán szeretnéd tudni, hogy mi van vele, akkor így kérdezz: „Látom, hogy valami nincs rendben. Szívesen meghallgatlak, ha beszélnél róla.” A nők szeretik, ha tényleg figyelnek rájuk, és ezzel a két mondattal, biztosítod erről.

+1. Van kedved szexelni?

Hogy mi a baj ezzel a mondattal? Csak annyi, hogy semmi érzelem és szenvedély nincs mögötte... Inkább csókold meg, érintsd meg, vagy kezdd el vetkőztetni. Beszéljenek a tettek a szavak helyett. :)

Forrás: menshealth.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!