2023.05.03. 09:30:00 5250 214

4+1 tipp ahhoz, hogyan hagyjuk meg az arcszőrzetet a férfiaknak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy telnek-múlnak az évtizedek, a természetes hormonális változások miatt az idősödő nőknél is előfordulhat az arc és a nyak területén a kellemetlen szőrnövekedés. Azonban vannak olyan házilag is elérhető módszerek, amelyekkel orvosolni lehet ezt a zavaró problémát.

Ápoltan minden életkorban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ápoltan minden életkorban

Azonban, amikor nem lenne “indokolt”, már akkor is megjelenhetnek a magabiztosságunkat szabotáló szőrszálak az ajkak felett, az állon, vagy a nyakon. Sajnos ennek lehet genetikai eredetű oka is, de szintén kiválthatja a szőrszálak megjelenését gyógyszerek vagy testsúlyváltozás okozta hormonális változás, azaz a férfi nemi hormonok szintjének megnövekedése.
A kóros szőrnövekedést sok esetben csak hormonterápia tudja megállítani. Éppen ezért első körben járjunk utána a lehetséges egészségügyi okoknak, hogy megfelelő módon tudjuk kezelni a nem kívánt szőrnövekedést.

Ki és hogyan harcolhat a szőrszálak ellen?

A legelső és legfontosabb tanács, hogy tilos borotvát fogni a szőrszálak eltávolításához, ami először a legkézenfekvőbb megoldásnak tűnik, csúnya borostát eredményez!
Ehelyett válasszunk a szőrösödés mértékének és arcbőrünk érzékenységének megfelelő szőrtelenítési módszert.

1. Csipeszelés, amikor csak néhány feltűnő szőrszál jelenik meg:

Kézenfekvő, nem igaz? A szemöldök igazításával egy füst alatt ugyancsak kihúzhatjuk a kóbor szőrszálakat.

2. Gyantázás, ha nem túl érzékeny az arcbőrünk:

Mivel szintén a gyökerénél fogva próbálja megoldani a problémát, elég tartós eredményt érhetünk el vele, viszont az érzékeny bőr irritálódhat és kipattoghat tőle.

3. Szőrtelenítő krém bevetése, amikor nagy kiterjedést érint a szőrösödés:

Az arcra kifejlesztett szőrtelenítő krémek szintén sima arcbőrt hozhatnak eredményül, de ugyancsak tapasztalható lehet a használatukkor különböző allergiás reakció.

4. Epilátor használata, ha bírjuk a fájdalmat:

Külön arcszőrzetet eltávolító epilátorok is kaphatók, amik hamar behozzák majd az árukat, de jó tudni, hogy ez a fajta kezelés fájdalmas lehet, és a kitépett szőrszálak helye ki is pirosodhat.

+1 Táplálkozás megváltoztatása, ha kevesebb szeretnénk szőrteleníteni az arcunkat:

Ahogy több más egészségügyi és szépségápolási kérdés orvoslásának javaslata során elhangzott már a vörös húsokat, a tejtermékeket és a szójából készült étkeket is érdemes minél ritkábban fogyasztani. Ellenben kerüljenek túlsúlyba a friss zöldségek és gyümölcsök, valamint az omega-3 zsírsavakban gazdag ételeket.

Forrás: www.wellandfit.hu, www.everydayme.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

A kreatin optimális megoldást kínálhat az agyi rendellenességek kezelésében

Egy friss kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kreatin mind az agyi rendellenességek kezelésében, mind a kognitív képességek javításában megoldást kínálhat. Továbbá megfigyelték azt is, hogy az antidepresszánsokhoz adott kreatin sok esetben hangulatjavító hatással bírhat. De mi is tulajdonképpen a kreatin, és milyen újonnan körvonalazott tulajdonságairól beszélhetünk?

A fáradtság hatásai, amivel sokan nem számolnak

A felnőtt emberek 1,3 százaléka szenved krónikus fáradtság szindrómában (egy tavalyi felmérés szerint), mely nagyjából 69 éves korig mutat növekedést, majd ezt követően csökkenni látszik. Ez a minden nemet és korosztályt érinthető, összetett jelenség, melynek legfőbb ismertetőjegye a tartós kimerültségben mutatkozik meg, korlátozza az érintetteket tevékenységeik elvégzésében.