2023.05.03. 09:30:00 5114 214

4+1 tipp ahhoz, hogyan hagyjuk meg az arcszőrzetet a férfiaknak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy telnek-múlnak az évtizedek, a természetes hormonális változások miatt az idősödő nőknél is előfordulhat az arc és a nyak területén a kellemetlen szőrnövekedés. Azonban vannak olyan házilag is elérhető módszerek, amelyekkel orvosolni lehet ezt a zavaró problémát.

Ápoltan minden életkorban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ápoltan minden életkorban

Azonban, amikor nem lenne “indokolt”, már akkor is megjelenhetnek a magabiztosságunkat szabotáló szőrszálak az ajkak felett, az állon, vagy a nyakon. Sajnos ennek lehet genetikai eredetű oka is, de szintén kiválthatja a szőrszálak megjelenését gyógyszerek vagy testsúlyváltozás okozta hormonális változás, azaz a férfi nemi hormonok szintjének megnövekedése.
A kóros szőrnövekedést sok esetben csak hormonterápia tudja megállítani. Éppen ezért első körben járjunk utána a lehetséges egészségügyi okoknak, hogy megfelelő módon tudjuk kezelni a nem kívánt szőrnövekedést.

Ki és hogyan harcolhat a szőrszálak ellen?

A legelső és legfontosabb tanács, hogy tilos borotvát fogni a szőrszálak eltávolításához, ami először a legkézenfekvőbb megoldásnak tűnik, csúnya borostát eredményez!
Ehelyett válasszunk a szőrösödés mértékének és arcbőrünk érzékenységének megfelelő szőrtelenítési módszert.

1. Csipeszelés, amikor csak néhány feltűnő szőrszál jelenik meg:

Kézenfekvő, nem igaz? A szemöldök igazításával egy füst alatt ugyancsak kihúzhatjuk a kóbor szőrszálakat.

2. Gyantázás, ha nem túl érzékeny az arcbőrünk:

Mivel szintén a gyökerénél fogva próbálja megoldani a problémát, elég tartós eredményt érhetünk el vele, viszont az érzékeny bőr irritálódhat és kipattoghat tőle.

3. Szőrtelenítő krém bevetése, amikor nagy kiterjedést érint a szőrösödés:

Az arcra kifejlesztett szőrtelenítő krémek szintén sima arcbőrt hozhatnak eredményül, de ugyancsak tapasztalható lehet a használatukkor különböző allergiás reakció.

4. Epilátor használata, ha bírjuk a fájdalmat:

Külön arcszőrzetet eltávolító epilátorok is kaphatók, amik hamar behozzák majd az árukat, de jó tudni, hogy ez a fajta kezelés fájdalmas lehet, és a kitépett szőrszálak helye ki is pirosodhat.

+1 Táplálkozás megváltoztatása, ha kevesebb szeretnénk szőrteleníteni az arcunkat:

Ahogy több más egészségügyi és szépségápolási kérdés orvoslásának javaslata során elhangzott már a vörös húsokat, a tejtermékeket és a szójából készült étkeket is érdemes minél ritkábban fogyasztani. Ellenben kerüljenek túlsúlyba a friss zöldségek és gyümölcsök, valamint az omega-3 zsírsavakban gazdag ételeket.

Forrás: www.wellandfit.hu, www.everydayme.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.