2021.04.09. 17:38:10 9712 274

3 tipp szabadtéri mozgáshoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy néz ki az időjárás igencsak tréfálkozós kedvében van. Nem csak április elsejei vicc, amit az ablakainkon túl látunk, valóban sok helyen hóval kezdtük az elmúlt napokat. Nem tudom ki hogyan áll a dologgal, de engem kifejezetten elkeserít ez az állapot. Rendkívül rosszul érint, hogy reggelente és esténként egész egyszerűen megfagyok. Kénytelen voltam előhalászni a plüss pizsamáimat. Többször vettem forró fürdőt, mint télen és rendszeresen forró teásbögrén melengetem a jéggé fagyott mellső mancsaimat.

Kellemes túrázás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kellemes túrázás

Bbbbbrrr... Nincs mit tenni. Muszáj volt kitalálnom valamit, amivel kissé felpörgetem a vérkeringésemet, és lelket lehelek saját magamba, mert a tavasz szégyenére képes lennék ilyenkor "mackósodni" és naphosszat ágyban maradni. Annak pedig sem a munkahelyem, sem a pénztárcám nem örülne. Vagyis, erőt vettem magamon, és irány a szabad levegő! Minden porcikámat megmozgatni, és feltölteni éltető energiával. Csak biztatni tudok mindenkit. Próbáljátok ki!

Túrázás és természetjárás

Aki nem szeret futni, de unatkozni sem, annak a legjobb ajánlatunk a túrázás. Aki még sosem túrázott, annak semmiképp sem a nagy távolságokat javasoljuk első körben. Érdemes rövid, de intenzív, néhány kilométeres sétákkal kezdeni a főváros, vagy a lakóhelyünk környékén. Olyan útvonalat válasszunk, amelyet jól ismerünk, ne a találgatással és azzal töltsük el az időt, hogy pánikolunk, nehogy eltévedjünk. Akár csukott szemmel is képesek legyünk eljutni A-ból B-be, mert akkor tudunk igazán saját magunkra, a testünkre és az elménkre koncentrálni. Akkor tudunk igazán kikapcsolni és csak a természet által nyújtott benyomásokra figyelni. Illetve, egy számunkra jól ismert útvonalon kisebb lehet a baleset és sérülés esélye. Nem törött bokával indítsuk a nyarat, ha egy mód van erre. Apropó, ehhez mindenképp szükséges egy kényelmes, és biztonságos túracipő. Aki bevállalós, az megfelelően biztonságos terepen futhat is, a saját erejéhez és tempójához igazodva. Készüljünk fel jól, és indulhat a természetjárás!

Kerékpározás

Aki nem bírja a futást, kímélni szeretné az ízületeit, de mégis intenzív mozgásformára vágyik, annak a bringázást ajánlhatjuk. Nagyon sok területen már biztonságosan kiépített kerékpárutak kötik össze a településeket, nem csak a balaton környékén. Elkerekezhetünk a szomszéd városig, de eljuthatunk csodás magyar tájakig a természetszeretők legnagyobb örömére. A biztonságos kerékpáron túl érdemes jól felszerelnünk magunkat megfelelő ruházattal, folyadékkal és harapnivalóval. Ezt a szabadtéri szórakozást is lehet egyedül végezni, de mi inkább azt javasoljuk, hogy legalább ketten induljanak nagyobb túrára. Érdemes eltenni egy elsősegély csomagot is. A feltöltött telefonról nem is beszélve. Bármi gond adódik, vagy ne adja ég baleset ér bennünket, kell egy társ, aki ott van, vigyázni tud ránk és képes segítséget hívni. Jól átgondolt útvonalat válasszunk. Pihenjünk rendszeresen út közben, és ne felejtsük el a megfelelő folyadékbevitelről gondoskodni.

Torna, jóga és relaxálás a szabadban

Aki azonban nem szeretne messzire távolodni az otthonától, de mégis szabadban mozogna, annak javasoljuk a szabadtéri tornát. Ezt akár a saját kertünkben is végezhetjük, vagy a lakópark játszóterének sarkában. Egy kevés elvonulás is elég, akár csak napi fél óra. Ez lehet intenzívebb, vagy lassú, relaxáló tevékenység. Ilyenkor a legfontosabb a nyugalom és a helyes légzés, a természettel való összhang teljes megteremtése. Nem kevés stressztől szabadulhatunk meg így. A helytől és a kedvünktől függően végezhetünk gyakorlatokat. Sok ilyen helyen van futópálya, vagy sétaút, ahol be lehet egy kicsit melegíteni és lazítani tudunk akár egy intenzívebb sétával. Majd nyújtó és jóga gyakorlatokkal tudjuk kimozgatni megfáradt ízületeinket és izmainkat. Arra figyeljünk oda, hogy ez valóban egy saját magunkra szánt "Én-idő" legyen. Nyugtató, regeneráló és lazító. Ne ilyenkor akarjuk megoldani a világ összes problémáját. Figyeljünk a madárcsicsrgésre, és a szllő susogására közben, akár csukott szemmel kiélvezve a nyújtó mozdulat minden pillanatát.

Ezekkel a szabadtéri mozgásokkal biztos, hogy aktív állapotban tudjuk tartani a testünket és az elménket. Megfelelően intenzív és pihentető mozgásformákkal a lelkünk is megnyugszik, és rémes tavasz ide, vagy oda, ha a saját energiánk a csúcson van, akkor nem számít, hogy milyen hideg van odakint.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt javasolja a parlagfű virágporára érzékenyeknek, hogy mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

Lassan járj, tovább élsz! - A lassítás művészete

Hurry sickness (“sietés betegség”). Ez az angol kifejezés a sietést mint modernkori „betegséget” állítja elénk, noha nem tartozik a szorosan vett tényleges egészségügyi vagy mentális rendellenességek körébe. Mindennek ellenére nem hagyható figyelmen kívül, hiszen a „rohannom kell” üzemmód folyamatossá válása jelentős mértékben átrendezheti és átminősítheti az élet számos területét. Továbbá nem mentes a feszültségtől és aggodalomtól sem, így nagy a lehetősége annak, hogy nem tudjuk kihozni a legjobbat a pillanatokból. Hogyan változtathatunk ezen?

Pótold a folyadékot finom gyümölcsökkel!

A nyár a rövid szoknyák, csini fürdőruhák mellett még a következőről szól: a megfelelő folyadékpótlásról! Habár minden évszakban nagyon fontos, a forró hónapokban sajnos muszáj erre még nagyobb figyelmet fordítani, hiszen a hőségriadók jönnek és mennek, nem egyszer az egészségünk a tét!